Sep 262010
 

Noi proteste în Capitală. Bugetarii nemulţumiţi de tăierile de salarii şi de disponibilizări ies din nou în stradă. Noile proteste vin după ce săptămâna asta mii de angajaţi din administraţie, sănătate, educaţie dar şi poliţişti au protestat în faţa guvernului şi a palatului Cotroceni.

Primi care vor ieşi în stradă sunt cei de la BNS. Pe 28 septembrie sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei 10.000 de oameni. BNS mizează pe o prezentă numeroasă în condiţiile în care din aceast bloc sindical fac parte atât angajaţi din sectorul bugetar cât şi cei din sectorul privat.

“Marţi 28 septembrie cel puţin 10.000 de sindicalişti vor participa la un miting. Marşul va fi pe traseul Piaţa Victoriei, Guvern, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii. Această acţiune susţine o listă de revendicări care vizează un program de investiiţii pentru relansare economică. Domeniile sunt infrastructurii, sector energetic, agricultură, resurse umane, educaţie şi sănătate. O altă revendicare e salariul minim care trebuie să crească la 750 de lei. Nevoia de restructurare şi finalizarea proiectului legii în sectorul bugetar”, a declarat Dumitru Costin , preşedintele BNS.

Pe 5 octombrie vor ieşi în stradă dascăli. Vor fi două proteste. Pe de o parte cei de la  FSLI vor protesta în faţa guvernului şi sunt aşteptaţi să participe 8.000 persoane, de cealaltă parte cei de la Spiru Haret vor picheta sediul preşedinţiei.

Pe 7 octombrie va fi un miting de amploare la care vor participa toate confederaţiile sindicale.

sursa realitatea.net

10.000 de sindicalişti vor participa la mitingul programat, săptămâna viitoare, în Capitală
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.