Oct 022010
 

FBI a anunţat că mai mult de 100 de persoane au fost arestate în SUA, Marea Britanie şi Ucraina, în cadrul anihilării unei reţele internaţionale de fraude informatice care a reuşit să sustragă 70 de milioane de dolari numai din SUA, relatează BBC News online.

Şi patru cetăţeni ruşi au fost arestaţi în acest dosar. “Am primit o notificare oficială de la FBI legată de arestarea a patru  cetăţeni ruşi şi a doi cetăţeni moldoveni, la 30 septembrie, suspectaţi de conspiraţie în vederea comiterii unor fraude bancare şi folosirii de paşapoarte false”, a spus un responsabil rus, citat de RIA Novosti.

Şefii reţelei încercaseră să fure 220 milioane de dolari, a spus FBI, precizând că acesta este unul dintre cele mai mari cazuri de  furt cibernetic investigate vreodată,relatează CNN.

“Cele cinci persoane arestate în Ucraina conduceau operaţiunile”, a declarat responsabilul Gordon Snow.

39 cetăţeni americani şi 20 de persoane care locuiau în Marea Britanie sunt de asemenea în custodie, ele ajutând la operaţiunea sofisticată de furt cibernetic ce viza mai ales afaceri mici sau medii şi instituţii. Victime au fost şi câteva biserici, organizaţii nonprofit şi diverse persoane. În total, FBI a identificat 390 de victime în lumea afacerilor, în rândul instituţiilor sau diverse persoane în SUA.

Reţeaua viza ţintele care nu erau suficient protejate şi intra în conturile bancare.

Primele informaţii legate de aceste fapte au apărut în Omaha, în mai 2009, iar FBI a lansat operaţiunea Trident Breach, care a dus la aceste arestări.

Autorităţile au spus că numai în New York s-au înregistrat pagube de circa trei milioane de dolari. Majoritatea persoanelor arestate erau “catâri”, care se ocupau de transferarea fondurilor furate şi primeau un procent pentru serviciile lor.

Autorităţile nu l-au identificat pe creatorul sistemului.

sursa realitatea.net

100 de persoane, arestate pentru una din cele mai mari fraude informatice
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.