Aug 062011
 

 

Aproape 46 de milioane de americani, adică 15% din populaţie, trăia în aprilie 2011 din bonuri alimentare, a anunţat Departamentul Agriculturii din Statele Unite. Această cifră record a crescut cu 2,5% în perioada mai 2010 – apriie 2011, scrie Le Monde.

Statele federale cu cei mai mulţi oameni care primesc ajutoare alimentare sunt Texas (3,9 milioane), California (3,7 milioane), Florida (3 milioane) şi New York (3 milioane).

În Alabama, numărul persoanelor care primes bonuri s-a dublat în perioada analizată, de la 800.000 la peste 1,7 milioane. Această creştere spectaculoasă a fost provocată în special de seria de tornade care a afectat la sfârşitul lunii aprilie statul, provocând moartea a peste 200 de persoane, rănirea a peste 1.700 şi pagube importante, potrivit unui oficial din Departamentul Agriculturii.

Bonurile alimentare fac parte din programul de asistenţă SNAP şi pot fi cerute de familiile care au venituri mici. Pentru  familie de patru persoane, acest plafon este fixat la 2.389 de dolari pe lună. În medie, bonurile au valoarea de 300 de dolari şi pot fi schimbate în supermarketuri pe produse alimentare, cu excepţia sandvişurilor.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

15% dintre americani trăiau în aprilie 2011 din bonuri alimentare Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/15prc-dintre-americani-traiau-in-aprilie-2011-din-bonuri-alimentare_859525.html#ixzz1UGuixr8r
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.