Mar 212010
 

Un panou solar ofera combustibil gratis pentru incalzirea locuintei

Cu ce va incalzeste un sistem de panouri solare? Simplu: cu apa calda gratis. Expresii precum „iubitule, iar ai lasat apa calda deschisa la baie, platim atat de mult aiurea“ vor fi uitate... Un panou solar iti face pofta de baie, de dusuri lungi, relaxante.

Una dintre cele mai impovaratoare taxe ale unei familii este intretinerea. Ca o rata la banca la un imprumut care nu se mai termina… Un panou solar are menirea de a face aceasta rata mai mica. Cheltuielile cu intretinerea scad considerabil. Si stiti de ce?

Un panou solar face apa calda in miezul iernii. Si uite cum anecdota prezidentiala “Iarna nu-i ca vara” isi pierde sensul. Pentru ca un panou solar eficient si performant foloseste lumina soarelui indiferent de anotimp.
Odata investitia intr-un panou solar amortizata, costurile cu incalzirea apei devin… hm, nule. Zero! Asta da afacere, nu?
Prin comparatie, o centrala termica de apartament foloseste sau gaz, sau curent electric (mult!), sau lemne, sau motorina. Combustibilul unui panou solar este… lumina solara. Care e gratis!!!
Si totusi, daca lucrurile sunt asa de minunate, de ce nu alearga toti dupa panouri solare? O sa spuneti ca ne uitam la prea multe filme cand va vom oferi raspunsul la aceasta intrebare. E iarasi, simplu: companiile de gaze, petrol si electricitate nu sunt prietene cu sursele alternative de energie…
Montarea unui panou solar este inca o initiativa privata. De aceea, inainte sa-l asteptati pe vecinul, sa vedeti daca merge, trebuie sa aveti voi curajul!
Dezvoltarea accelerata in ultimii ani a tehnologiei in acest domeniu ne ofera un viitor in care vom fi independenti energetic. Cu un panou solar fotovoltaic (gama de produse ce va fi afisata in curand pe situl idella.ro), stai pe net, gatesti, si “uiti” becul aprins cand pleci de-acasa fara sa-ti creasca factura cu un leu!
panouri_solare_tuburi_superconductoarepanouri_solare_tuburi_superconductoareCu un panou solar pentru incalzire pornesti apa in vana fierbinte, te incalzesti in pardoseala si asiguri confort familiei tale. Din nou, fara un leu in plus la factura de energie!

Panourile solare isi gasesc un loc al lor oriunde: se pot monta pe casa, pe bloc, pe pamant. E recomandat ca panourile solare sa fie orientate spre sud, partea cu cea mai mare expunere la soare de-a lungul unei zile.
Un sistem de panouri solare poate incazi apa dintr-o piscina.

– investitia este dimensionata in functie de volumul de apa dorit a fi incalzit, in functie de volumul casei pentru incalzit
– pentru orice panou solar se ofera o garantie de 8 ani (garantie de produs). Durata de viata a unui panou este de peste 20 de ani.
– pentru montarea unui panou solar cu specialistii idella.ro se ofera o garantie de montare de 2 ani
– investitia intr-un panou solar inseamna investitia intr-un sistem eficient de captare a razelor solare si de transformare a acestora in caldura. Mai pe scurt: combustibil gratis.
– factura la apa calda scade la zero dupa 4-5 ani, timp in care vei plati la fel ca pana acum.
– curent electric un panou solar foloseste doar in zilele innorate.
– idella.ro ofera servicii profesioniste de montare a panoului solar, astfel incat sa beneficiati din plin de puterea de captare-transformare a propriului panou solar.
Orice investitie are si riscuri. Riscul acestui tip de investitie este
1. sa intram intr-o noua era glaciara…
2. sa se schimbe clima de o asa maniera incat in Romania sa avem 6 luni pe an noapte…
3. sa ne taxeze statul razele de soare la manunchi, asa cum face si cu apa pluviala…
http://www.idella.ro/images/pages/panou_solar_schema.gif


sursa: agenda.ro
Panouri solare: pentru ca Soarele nu cere facturi
Rate this post
Mar 212010
 

Universitatea Craiova a învins, cu scorul de 2-1, pe Poli Iaşi, în meciul de pe teren propriu din etapa a 23-a a Ligii I.

UNIVERSITATEA CRAIOVA – POLI IAŞI 2-1

Componenţa echipelor:

Universitatea: Lung jr. – Bărboianu, Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Dilevski, Gângioveanu (Barbu 69) – M. Costea, Dina (Trică 79), Fl. Costea (Al. Piţurcă 45+1). Antrenor: Mark Wotte.

Poli Iaşi: Brăneţ – Străuţ (Straton 51), Mihajlov, Cuciula (Ignatov 77), Costache – Bârlădeanu, Onicaş, R. Miclea, Cr. Constantin (Bujor 55) – V. Negru, Lamine. Antrenor: Petre Grigoraş.

Arbitri: Alexandru Deaconu – Cristian Nica, Zoltan Szekely – Mugurel Vădan

Cele mai importante momente ale partidei:

Min. 90+5 Fluier final.

Min. 89 GOL Universitatea Craiova! Andrei Prepeliţă înscrie cu capul de la 6 metri, peste Brăneţ, ieşit total aiurea pe o centrare venită în careu de pe stânga. U. Craiova – Poli Iaşi 2-1.

Min. 85 GOL Poli Iaşi! Straton se demarcă în careul gazdelor şi înscrie cu capul, egalând cu cinci minute înainte de final, contrar cursului partidei. U. Craiova – Poli Iaşi 1-1.

Min. 79 Mihai Costea pătrunde în careu şi centrează în faţa porţii din unghi, însă niciun coechipier nu a fost acolo pentru a împinge mingea în plasă.

Min. 76 Ocazie mare pentru Mihai Costea! Brăneţ scoate senzaţional în corner o încercare de lob a lui Mihai Costea.

Min. 71 Lunc se întinde şi respinge în corner, de sub transversală, un şut al lui Romulus Miclea, de la 16 metri.

Min. 63 GOL Universitatea Craiova. Valentin Iliev a deschis scorul cu o lovitură de cap de la 6 metri, după un corner de pe dreapta executat de Mihai Costea. U. Craiova – Poli Iaşi 1-0.

Min. 50 Străuţ (Poli Iaşi) s-a lovit la cap în timpul unui duel aerian şi nu mai poate continua jocul. El va fi transportat la spital pentru investigaţii.

Min. 46  S-a reluat jocul la Severin.

Min. 45+2 Pauză.

Min. 45+1 Ieşenii ajung şi ei în careul advers, unde Cristi Constantin cere un penalty pentru că ar fi fost tras de adversar.

Min. 45+1 Nouă ocazie mare pentru Craiova, dar Brăneţ zboară din bară în bară.

Min. 40 Penalty neacordat Craiovei! Florin Costea a scăpat singur cu Brăneţ, a intrat în careu cu mingea la picior, dar portarul ieşean a plonjat la picioarele sale, accidentându-l grav şi reuşind să-i sufle şi balonul. Brăneţ a împins mingea cu vârfurile degetelor, ceea ce l-a păcălit probabil pe centralul Deaconu, aflat aproape de fază, însă primul contact a fost între corpul portarului şi piciorul stâng al atacantului Florin Costea, care a acuzat mari probleme la genunchi şi nu a mai putut continua partida.

Min. 39 Florin Costea ratează o nouă şansă uriaşă! O centrare l-a căutat în careu, la linia de 6 metri, însă atacantul oltenilor a încercat o execuţie pretenţioasă, iar un fundaş advers i-a suflat balonul.

Min. 34 Împinsă de la spate de un public entuziast, Universitatea Craiova pune tot mai mare presiune la poarta oaspeţilor. Prepeliţă a trecut şi el pe lângă gol, o torpilă a sa de la 30 de metri trecând puţin alături.

Min. 33 Florin Costea are din nou ocazia de a deschide scorul, însă scapă mingea în careu şi Brăneţ reţine.

Min. 31 Craiova are cea mai mare ocazie a meciului. Cristi Brăneţ apără senzaţional un şut la vinclu al lui Florin Costea.

Min. 17 Brăneţ reţine fără probleme un balon reluat cu capul de Mihai Dina.

Min. 10 Dina scapă spre poartă, dar Brăneţ iese în întâmpinarea sa şi reuşeşte să respingă mingea de la picioarele adversarului.

Min. 7 Ling intervine la sacrificiu în faţa lui Cristi Constantin şi se ciocneşte de adversar. Jocul a fost întrerupt circa două minute, pentru ca portarul gazdelor să primească îngrijiri medicale.

Min. 1 A început meciul.

sursa:realitatea.negt

Universitatea Craiova – Poli Iaşi 2-1 (FINAL), în etapa a 23-a a Ligii I
Rate this post
Mar 212010
 

Medicul Mircea Beuran a declarat la emisiunea Garantat 100% de la Realitatea TV că în urma cu un an şi jumătate, autorităţile au reglementat o lege care funcţionează în tot sistemul sanitar, potrivit căreia la şapte cadre medicale plecate dintr-un spital, nu poate fi angajat mai mult de un medic.

Chiar dacă legea pare să nu ţină cont de realitatea din spitale, ministrul de Sănătate spune că “aceasta este legea şi trebuie să o respectăm. Atât se poate astăzi”, a precizat Mircea Beuran.

Legea se aplică în contextul în care “în prezent nu se mai pot face angajari, oamenii care au activitate suplimentară nu se mai plătesc, în schimb au dreptul la zile libere. Astfel se ajunge la situaţia în care pe lângă concendiu, dacă aceştia îşi mai iau şi zilele libere, înseamnă că au liber în jur de trei luni pe an. În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii îmi spune că ar trebui să coordonez activitatea fără probleme. Cu cine să o fac?”, a completat medicul.

Cât priveşte sistemul de sănătate privat, Beuran se declară de acord cu această formă, ba mai mult, “în perioada 2000-2004 s-a căutat să se promoveze acest sistemul public-privat.  Şi era un program pe care Guvernul de atunci voia să ăl promoveze în următorii patru ani. Se voia ca 25% din spitale să funcţioneze în sistemul public-privat”, a explicat acesta.

Acesta recunoaşte că în prezent există o mulţime de servicii private. “Acolo unde lucrurile ies, este un lucru foarte bun, însă atunci când ele nu ies, pacienţii sunt trimişi la serviciile publice pentru că există o reanimare mai bună, o dotare mai bună sau o experinţă mai mare a medicilor”, a mai precizat Mircea Beuran.

Acesta a explicat că firesc ar fi, ca atunci când un pacient este transferat de la o clinică privată la una publică, privaţii să plătească şi costurile la care spitalele de stat se angajează. “Am insistat ca fiecare zonă privată să aibă un contract cu spitalul public pentru lucrurile care nu au ieşit bine. Însă nu vine nimeni să plătească tratamentul pacientului transferat”, a conchis medicul.

sursa:realitatea.net

Beuran: În Sănătate funcţionează o lege care nu ne dă voie să angajăm mai mult de un medic, la şapte daţi afară
Rate this post