Apr 042010
 

Compania Sharp va începe fabricarea unor ecrane foarte dezvoltate pentru telefoanele mobile care vor avea capacitatea să redea imagini tridimensionale.

Japonezii de la Sharp a anunţat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că va crea un display LCD touchscreen 3D.

Va fi folosită cea mai înaltă luminozitate de care se dispune, astfel încât monitorul să treacă uşor din modul 2D în modul 3D, informează Examiner.com. Mai mult, utilizatorii vor putea să vadă imaginile 3D pe propriile telefoane, fără să fie nevoie să folosească ochelari speciali.

Compania lansase încă de la începutul deceniului telefoane şi computere care să le permită utilizatorilor să vadă imagini 3D fără ochelari. Găselniţa n-a prins însă la public, din cauza volumelor mari ale aparatelor, din lipsa luminozităţii şi, mai ales, din cauza lipsei de conţnut 3D. De atunci, Sharp a reuşit să fabrice ecrane LCD subţiri şi cu rezoluţie mare, informează Reuters.

Şefii companiei japoneze sunt convinşi că această tehnologie va revoluţiona televiziunea. Cum în era 2D, televizoarele au trecut de la alb-negru la colo, aşa vor trece şi de la 2D la 3D, e de părere directorul Sharp, Yoshisuke Hasegawa.

sursa:realitatea.net

Tehnologia 3D va fi accesibilă pe mobil
Rate this post
Apr 042010
 

Au renunţat la Paştele în familie şi la slujba de la biserică în schimbul petrecerilor din cluburi. Sute de tineri au luat cu asalt cluburile din Capitală în Noaptea de Înviere.

Petrecăreţii din Bucureşti nu au mai călcat pragul bisericii pentru că aveau deja program în club. Aici, tinerii au avut parte de surprize. Evident, nu au lipsit sexy-iepuraşele.

Nici îmbrăcămintea nu le prea permitea fetelor o vizită la biserică. “O îmbrăcăminte de club nu e potrivită pentru biserică. Pentru că îmi place să mă distrez am preferat să vin aici decât să mă duc la biserică”, a delarat o tânără.

“Toţi anii i-am petrecut mereu în familie. M-am săturat de familie. Vreau să fiu şi singur cu prietenii mei”, a spus un alt petrecăreţ.

Tinerii au dansat şi s-au distrat până dimineaţă.

Nici cluburile din Constanţa nu au avut lipsă de clienţi în Noaptea de înviere. Imediat după slujbă, tinerii s-au distrat cu sexy-animatoarele. Barmanii au făcut şi ei un spectacol cu flăcări.

Distracţia va reîncepe duminică noapte, când patronii cluburilor au pregătit alte petreceri tematice.

sursa:realitatea.net

Sexy iepuraşii au încins atmosfera în cluburi, în Noaptea de Înviere. VEZI VIDEO
Rate this post
Apr 032010
 

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că nu este normal ca populaţia să aibă de suferit din cauza negocierilor pe care medicii de familie le poartă cu Ministerul Sănătăţii sau din cauza birocraţiei şi a afirmat că ministerul va negocia atât cât va fi necesar.

“Ministerul Sănătăţii a stat în negocieri tot timpul şi va negocia cât va fi necesar. Contractul cadru a fost aprobat în Guvern, urmează să se implementeze şi sper să se găsească înţelegere, pentru că nu e firesc ca oamenii să sufere din cauza negocierilor sau a birocraţiei. Din punctul nostru de vedre, noi am adoptat contractul cadru în Guvern inainte de 1 aprilie”, a afirmat premierul.

Emil Boc a împărţit, sâmbătă, 110 pachete vârstnicilor de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială din Cluj-Napoca. Pachetele conţineau ouă roşii şi cozonaci, dulciuri, sucuri şi fructe.

În cadrul vizitei la acest centru, premierul a subliniat importanţa solidarităţii, în special în vremurile pe care le traverseză acum România. “Un lucru foarte mic poate însemna foarte mult pentru cineva şi cred că fiecare dintre noi avem resortul să putem aduce un zâmbet printr-un sentiment de solidaritate şi printr-un sprijin pe care îl putem da oamenilor în fiecare zi”, a spus Boc, adăugând că vizitele la centrul de bătrâni din Cluj-Napoca reprezintă pentru el “o chestiune de suflet” şi amintind că, de când este premier, a venit atat de Paşte, cât şi de Crăciun să ofere alimente bătrânilor de aici.

Boc a mai spus că solidaritatea trebuie să rămână “un sentiment, indiferent ce vremuri trecem, mai bune sau mai grele”. “Cu atât mai mult în vremuri grele solidaritatea e cea mai importantă. Cu bani puţini putem face uneori lucruri mari şi putem aduce un zâmbet acolo unde poate el nu ar apărea”, a spus premierul.

Premierul a fost însoţit la centru de vârstnici de primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, şi de deputatul PDL Daniel Buda. Pachetele împărţite sâmbătă de Boc au fost oferite din sponsorizări.

Şeful Guvernului va asista la Slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

sursa realitatea.net

Boc: Nu este firesc ca oamenii să sufere din cauza negocierilor dintre medici şi Ministerul Sănătăţii
Rate this post