May 092010
 

Un grup de oameni de ştiinţă mexicani şi străini au respins teoria că în textele străvechi ale civilizaţiei maya s-ar regăsi profeţii privind sfârşitul lumii şi mari cataclisme, în decembrie 2012, cum asigură un mare număr de susţinători ai acestei ipoteze, informează sâmbătă agenţia EFE.

În ediţia din mai-iunie a revistei de Arheologie Mexicană editată de Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie (INAH) expertul Anthony Aveni analizează conţinutul calendarelor maya şi asigură că “la examinarea datelor ştiinţifice şi culturale, predicţiile asupra unui cataclism s-au dovedit foarte îndoielnice”.

Specialistul în astronomie şi antropologie la Universitatea Colgate (New York), Anthony Aveni,  şi autorul cărţii “The end of time: The maya mistery of 2012”, susţine că “lecţiile istorice şi progresele realizate de mayaşi – şi de alte culturi complexe – au o atractivitate intrinsecă. De se să le îmbrăcăm atunci în haine occidentale?” se întreabă el.

Expertul american a amintit că în ultimii ani au proliferat viziunile catastrofale atribuite mayaşilor potrivit cărora la “21 decembrie 2012 sistemul calendaristic al civilizaţiei maya va reveni la zero pentru a-şi reîncepe ciclul său de 5.125 de ani”.

Înaintea de încheierea acestui ciclu, profeţii moderni prevestesc formarea unei găuri negre în centrul galaxiei prin alinierea planetelor cu soarele care va rupe echilibrul, “aruncând o mare cantitate de particule”. Astfel, axa magnetică a Pământului va fi modificată, iar consecinţele vor fi nefaste.

sursa:realitatea.net

Teoria mayaşilor privind sfârşitul lumii în 2012, infirmată de oamenii de ştiinţă
Rate this post
May 092010
 

Bătălie pierdută în lupta cu pata de petrol care ameninţă coastele sudice ale Statelor Unite cu o catastrofă ecologică.

Containerul gigantic care ar fi trebuit să reducă, pe termen scurt, cantitatea de ţiţei emanată în ocean de puţul subacvatic a eşuat. Inginerii companiei British Petroleum a fost nevoiţi să dea pâlnia la o parte, deoarece, la 1.500 m adâncime, aceasta s-a înfundat imediat cu cristale de gheaţă, o problemă neluată pînă acum în calcul.

Reprezentanţii companiei spun că există însă soluţii pentru această problemă.

Între timp, mii de voluntari, militari şi angajaţi ai companiei duc o luptă contracronometru pentru a ţine mareea neagră cît mai departe de ţărmul statelor Louisiana, Alabama şi Mississippi, unde există riscul producerii unei catastrofe ecologice de proporţii.

sursa:realitatea.net

Astuparea puţului de petrol din Golful Mexic a eşuat. Pata de ţiţei se întinde
Rate this post
May 092010
 

„Raspunde că sunt cu ştreanul la gât” şi „Găsii ceva mai bun decât cutitul, din care sa mor mai repede”, erau SMS-urile pe care i le trimitea fata tânărului care nu voia să-şi asume paternitatea.

O liceană din Craiova, Cristina Geonea, însărcinată în luna a cincea, şi-a pus capăt zilelor pentru că a rămas însărcinată. Potrivit Adevărul, prietenul ei nu a recunoscut copilul, iar ea nu a avut bani de avort. Fata s-a spânzurat marţi cu un cordon de o grindă, în şopronul bunicii sale din cartierul craiovean Făcăi.

Tânăra, elevă în clasa a XII-a la Liceul Nr. 10 din Craiova, era gravidă în luna a V-a. Înainte de a se sinucide, aceasta i-a trimis mai multe mesaje fostului prieten, cu care avea orelaţie de mai bine de trei ani şi de care se despărţise cu trei luni înainte de tragedie.

Cristina îl anunţa pe Gigel Ionav (20 de ani) de intenţiile sale. „Raspunde că sunt cu ştreanul la gaâ” si „Găsii ceva mai bun decât cutitul, din care sa mor mai repede”, “Nu o să te mai caut, din momentul asta niciodată. Iţi jur pe copilaşul nostru ca o să ma ţin de cuvânt”, îi scria fata băiatului.

Tânărul susţine însă că nu a văzut aceste mesaje în timp util: „Eram la volan şi aveam muzica tare, telefonul pe vibraţii. Mă duceam la ţară. Le-am citit spre seară. Atunci am sunat-o şi a răspuns unchiul ei, care mi-a zis că s-a întâmplat o nenorocire”.

Apropiaţii spun că fata ar mai fi avut o tentativă de suicid, anul trecut.

ŞOCANT: O elevă s-a sinucis pentru că nu avea bani de avort
Rate this post