May 162010
 

Producătorul taiwanez de telefoane mobile, HTC (High Tech Computer Corporation) a cerut sistarea imediată a vânzărilor iPhone, iPad şi iPod, în Statele Unite.

HTC a făcut o plângere la International Trade Commission prin care cere ca Apple să oprească vânzarea imediată a iPhone, iPad şi iPod pe motiv că încalcă cinci patente care le aparţin de drept. Această mişcare vine ca o contramăsură după ce Apple a dat în judecată HTC-ul în martie, susţinând că firma taiwaneză îi încalcă 20 de patente.

În acelaşi timp, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume este şi el implicat într-un proces complex cu Apple. Analiştii susţină că firmele se ceartă des pe drepturile de proprietate ale anumitor tehnologii, dar aceaste procese se soldează foarte rar cu oprirea vânzării unui produs, potrivit BBC.

„Am luat această măsură împotriva Apple pentru a ne proteja proprietatea intelectuală, partenerii noştri industriali şi cel mai important, clienţii noştri”, a declarat Jason Mackenzie, vicepreşedinte HTC în America de Nord.

sursa:realitatea.net

HTC a cerut sistarea vânzărilor iPad, iPhone şi iPod
Rate this post
May 162010
 

Alte 21 de persoane au ajuns în spital din cauza consumului de substanţe etnobotanice şi a drogurilor. Unul dintre tinerii consumatori de etnobotanice spune că va depune plângere la Poliţie.

Un număr de 21 de persoane din Iaşi au ajuns la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, în acest week-end, după ce au consumat produse etnobotanice, droguri sau au înghiţit alte substanţe, informează Mediafax.

Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, a declarat că este vorba, în majoritate, despre persoane tinere. Din cele 21 de persoane, opt au consumat produse etnobotanice, trei cannabis, iar restul au fost intoxicaţi voluntar sau accidental.

Unul dintre pacienţi, în vârstă de 28 de ani, le-a spus medicilor că va depune plângere la Poliţie, deoarece a fost intoxicat cu produse etnobotanice, ajungând la spital cu probleme de respiraţie şi dureri în zona inimii.

“A fost preluat rapid în UPU, necesitând intervenţia de urgenţă a echipei de gardă. S-au luat măsuri de îndepărtare a toxinelor din organism. El a susţinut că a fost intoxicat cu produse etnobotanice, iar când şi-a revenit a solicitat prezenţa Poliţiei pentru a depune plângere”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Şeful UPU de la spitalul ieşean a precizat că toţi cei 21 de pacienţi au fost stabilizaţi, evoluţia stării lor de sănătate fiind una favorabilă.

Ciuhodaru a adăugat că pacienţii vor mai sta câteva zile în spital, ei fiind internaţi la Secţia de Toxicologie.

sursa:realitatea.net

Etnobotanicele au mai băgat în spital 21 de persoane
Rate this post