May 232010
 

Operaţii amânate, examene naţionale blocate, autobuze şi trenuri oprite, ghişee închise la administraţiile locale – aşa va arăta România pe 31 mai, când sindicatele vor declanşa greva generală. De suferit vor avea elevii care îşi dau examenul de bacalaureat, pacienţii, dar şi toţi cei care vor avea drumuri de făcut în oraş sau în ţară.

Pe 31 mai, trenurile vor rămâne în gări. Într-o zi normală circulă peste 1600 de garnituri de tren. Cele peste 1500 de autobuze, tramvaie şi troleibuze din Capitală vor rămâne în depouri.

Ultima grevă a angajaţilor a costat Regia Autonomă de Transporturi Bucureşti peste 100.000 de lei, reprezentând pierderile din veniturile unei zile normale de lucru.

Pe 31 mai este posibil să nu circule nici metrourile.Drept urmare, bucureştenii pot conta pe maşinile personale, taxiuri sau pot merge pe jos.

Printre cei mai afectaţi de grevă vor fi cu siguranţăelevii din clsa a XII-a, care îşi dau bacalaureatul. De pe 31 mai şi până pe 4 iunie este programat examenul la limbi străine.

Angajaţii din sistemul sanitar vor participa şi ei la grevă.Medicii vor asigura 30% din activitateOperaţiile vor fi reprogramate exceptând urgenţele şi intervenţiile care nu pot fi amânate.

Vor înceta activitatea şi funcţionarii publici, drept urmare ghişeele de la administraţiile locale vor fi închise. Motivele acestor acţiuni de protest sunt “reducerea drastică a veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală şi iminentele disponibilizări anunţate de către reprezentanţii Guvernului României”.

sursa:realitatea.net

Greva generală din 31 mai va bloca ţara – VEZI SECTOARELE AFECTATE
Rate this post
May 232010
 

[column width=”30%” padding=”5%”]
merge sau nu merge

dere

desrrre
[column]
[column width=”30%” padding=”5%”]
sigur trebuie sa mearga

kil

jui
[column]
[column width=”30%” padding=”0%”]
sar putea sa mearga dar sigur merge

hgggt
[column]
[end_columns]

[column width=”47%” padding=”6%”]
Column 1 content goes here.
[/column]
[column width=”47%” padding=”0″]
Column 2 content goes here.
[/column][end_columns]

lumn width=”30%” padding=”5%”]
Column 1 content goes here.
[/column]
[column width=”30%” padding=”5%”]
Column 2 content goes here.
[/column]
[column width=”30%” padding=”0″]
Column 3 content goes here.
[/column][end_columns]

22%” padding=”4%”]
Column 1 content goes here.
[/column]
[column width=”22%” padding=”4%”]
Column 2 content goes here.
[/column]
[column width=”22%” padding=”4%”]
Column 3 content goes here.
[/column]
[column width=”22%” padding=”0″]
Column 4 content goes here.
[/column][end_columns]

column width=”47%” padding=”6%”]Column 1 content goes here.[/column][column width=”47%” padding=”0″]Column 2 content goes here.[/column][end_columns]
Sam

creere coloane
Rate this post
May 232010
 

Apartament sau vilă? Dacă acum câţiva ani, preţul făcea diferenţa, criza a schimbat lucrurile în Bucureşti. O locuinţă la bloc şi una într-o vilă veche au ajuns să coste cam la fel.

Cele mai mari scăderi ale preţurilor sunt în cartierele din estul, vestul şi sudul Capitalei. Potrivit site-ului imopedia.ro, cele mai mici preţuri sunt în partea de Sud, unde scăderea de 29 procente face ca un metru pătrat într-un apartamentsă coste 930 de euro iar într-o casă veche, 810 euro.

În zona de Est preţurile sunt mai mici cu 25% faţă de începutul anului trecut. Aici metrul pătrat ajunge la 1.000 de euro într-un apartament şi 1.210 euro într-o vilă.

În zona de vest nu este nicio diferenţă de preţ între metrul pătrat dint-o vilă şi cel dintr-un apartament. Cele mai mici scăderi se înregistrează în zona de lux a Capitalei.

În Cotroceni, Primăverii, Dorobanţi sau Kiseleff,apartamentele şi vilele vechi sunt mai ieftine cu 17%. Metrul pătrat costă acum puţin peste 2.000 de euro în cazul unui apartament şi aproape 3.000 de euro în cel al unei vile vechi. În partea ultracentrală a Bucureştiului preţurile au scăzut cu 18%, iar în zona centrală şi în partea de nord a Capitalei, cu 21%.

Cele mai scumpe case puse la vânzare pe site-ul imopedia.ro sunt o vilă în zona Dacia, evaluată la 4 milioane de euro, un duplex în cartierul Primăverii, de 2 milioane de euro şi un penthouse în aceeaşi zonă, pentru care proprietarul vrea 1,5 milioane de euro.

sursa:realitatea.net

Criza economică a schimbat preţurile la imobiliare în Bucureşti
Rate this post