Jun 062010
 

Se anunţă o săptămână de foc pentru sindicalişti, dar şi pentru forţele de ordine. Nici o zi nu va fi fără proteste.

Cele cinci confederaţii sindicale au decis să iasă în stradă începand de luni, 7 iunie. 3.000 de bugetari şi pensionari sunt aşteptaţi la Palatul Parlamentului.

Premierul Emil Boc va fi primit luni, cu pachetul de austeritate, de un lanţ uman în jurul Parlamentului . Între orele 13:00 şi 18:00, câte 600 de persoane de la fiecare confederaţie sindiclă vor înconjura Palatul Parlamentului.

Tot luni vor fi lipite afişe cu fotografiile parlamentarilor din arcul guvernamental PDL, UDMR şi independenţi în jurul sediilor de partid şi al birourilor parlamentare.

Marţi şi miercuri, între orele 8.30 şi 10.30 se va desfăşura un miting tot la Parlament. La căile de acces în Senat şi Camera Deputaţilor sunt aşteptate minimum 300 de persoane în fiecare din cele două zile.

Joi şi vineri, protestele se mută mai mult în teritoriu. Va fi câte o pichetare la nivelul fiecărui judeţ la birourile parlamentare şi sediile partidelor parlamentare.

Totuşi, cea mai agitată zi se anunţă a fi cea de marţi, 15 iunie, între orele 9,00 – 16,00, când se va forma un lanţ uman în jurul Parlamentului, la care sunt aşteptate cel puţin 4.000 de persoane.

sursa realitatea.net

Săptămână sindicală: Nici o zi fără proteste VEZI CALENDARUL
Rate this post
Jun 052010
 

Electronic Arts a lansat un nou joc FIFA, dar nu pe platformele normale, console şi PC, ci pe reţeaua socială Facebook.

Popularitatea jocurilor de pe reţelele sociale a crescut în ultimii ani şi a ajuns acum la circa 250 de milioane de jucători activi în fiecare lună.

Jocurile FIFA costă în jur de 40 de dolari, în funcţie de platformă, PC sau console, dar versiunea online, pentru Facebook, este gratuită, cu câteva excepţii.

Forbaliştii care formează echipa fiecărui jucător pot fi cumpăraţi la pachet, la preţuri care variază între 1,2 euro şi 2,4 euro. Jucătorii pot apoi să îşi pună fotbaliştii la muncă, în meciuri împotriva prietenilor de pe Facebook. Pe măsură ce jocul avansează, fiecare jucător primeşte puncte pe care le poate folosi pentru a-şi cumpăra noi fotbalişti. Utilizatorii pot opta să joace şi în campionate din afara cercului de prieteni.

„Versiunea de FIFA pentru Facebook este un joc de strategie”, a declarat directorul executiv Playfish, Kristian Segerstrale. „Extinde franciza FIFA şi îţi permite să joci cu prietenii”.

Potrivit bbc.co.uk, o versiune pentru console şi PC, pe tema campionatului mondial, va fi lansată în cursul acestui an. Producătorul Playfish a fost cumpărat de Electronic Arts pentru suma de 300 de milioane de dolari, în cursul anului 2009.

sursa realitatea.net

EA lansează FIFA pe Facebook
Rate this post
Jun 052010
 

Dacă ai impresia că nu te poţi trezi dimineaţă fără cafea este numai pentru că ne convingem singur că este aşa. Cafeaua ar putea avea un efect placebo, potrivit unui studiu.

Efectul cafeinei ar putea fi o iluzie, consideră cercetătorii de la Universitatea din Bristol. Ei spun că efectul de revigorare pe care îl simţi atunci când savurezi cafeaua dimineaţa nu este decât un moment în care se reduc efectele “sevrajului” în cazul dependenţilor de cafeină, potrivit dailymail.co.uk.

“Studiul arată ca nu avem niciun avantaj atunci când consumăm cafeina. Cu toate că simţim că ne trezeste, cafeina nu face decât să ne readucă la normal”, a explicat autorul cercetării, Peter Rogers. El a adăugat că un alt efect al cafelei este creşterea nivelului de anxietate. Pentru consumatorii înraiţi de cafea, efectul este însă neglijabil.

Studiul a fost realizat pe 379 de persoane care nu au băut cafea timp de 16 ore, după care unora dintre ei li s-a dat cafea, iar celorlaţi o băutură similară care nu conţinea cafeină. Subiecţii au fost apoi supuşi unor teste de memorie, şi atenţie. Rezultatele testelor au arătat că efectul nu a fost cu mult diferit în cazul celor care nu au băut cafea.

sursa realitatea.net

Cafeaua nu ne trezeşte. Este doar o iluzie
Rate this post