Jun 202010
 

Office 2010 s-a lansat oficial, dar utilizatorii obişnuiţi nu vor benefia de suficiente features pentru a trece la noua versiune de la Office 2007.

Vă prezentăm şase facilităţi noi, foarte importante, ale noului pachet Office 2010. Microsoft a lansat noua suită de aplicaţii, în mod oficial, în această săptămână.

1. Prima şi poate cea mai atractivă măsură este cea a reintroducerii „File – Meniu”. Chiar dacă mulţi au apreciat noua abordare a meniurilor din versiunea 2007, a existat, însă, un număr important de utilizatori care nu au reuşit să se acomodeze cu ea. Acum toate aplicaţiile au un „File” tab, fiind mult mai familiar pentru utilizatorii din vechea generaţie. Deschiderea acestui meniu aduce în faţă ceea ce Microsoft numeşte Backstage (salvare, printare etc).

2. A doua facilitate este panoul de Word Navigation.  O versiune anterioară acestuia, numită Document Map, a existat şi în versiunile anterioare, dar acum a fost îmbunătăţită simţitor. De aici se pot modifica foarte uşor: stilul, header-ele, titul documentului etc.

3. Editarea materialelor video în Power Point a fost şi ea mult schimbată. Noua versiune permite o editare simplă, cu trim şi crop, dar într-un mod mult mai intuitiv decât în versiunile anterioare, dar nu este relizată la un nivel ultra profesionist.

4. Potrivit pcmag.com, documentele au acum unelte mai bune pentru editarea imaginilor şi a graficelor. Acum se poate îndepărta fundalul dintr-o fotografie pentru a păstra doar anumite secţiuni. Chiar dacă acest lucru se realizează mai bine cu un soft extern, editarea direct în document este acum mai facilă. Există chiar şi un buton pentru screen capture.

5. În Excel a apărut opţiunea de Sparklines, acestea fiind practic grafice care se pot adăuga pe celulele dintr-unspreadsheet. De exemplu, dacă avem o listă variabilă de preţuri pentru o lună, la selectarea coloanei se poate observa mult mai uşor trendul.

6. Cea mai mare schimbare este însă Online Apps. Este vorba, mai exact, de editarea şi crearea de documente online, cu ajutorul unor versiuni de browser de Word, Excel, PowerPoint şi OneNote.

Acestea aplicaţii sunt gratuite şi sunt gândite ca o alternativă pentru Google Docs şi nu ai nevoie să cumperiOffice 2010 pentru a le folosi.

Dacă ai totuşi Office 2010, integrarea cu aplicaţiile online este mult simplificată. Documentele pot fi create pe PC, dar prin Backstage se pot salva direct pe servele Skydrive pentru a le oferi online, iar documentele create online pot fi deschise în versiunea de retail pentru editări avansate.

Pentru utilizatorul normal, nu există o necesitate acută de a trece la noua versiune, deşi Office 2010 oferă destul de multe facilităţi noi.
Dacă este, însă, vorba de o versiune anterioară 2007, un upgrade va fi binevenit.

sursa realitatea.net

Şase facilităţi importante ale pachetului Office 2010
Rate this post
Jun 202010
 

Compania nu a vrut să comenteze zvonurile, dar a confirmat un nou OS şi browser în septembrie.

Research In Motion pregăteşte mai multe modele noi, încercând să ţină pasul cu oferta touchscreen de la Apple, mai precis cu iPhone şi iPad.

Potrivit zvonurilor din industrie, RIM testează unsmartphone cu o tastatură slide-out.
Telefonul rulează o versiune nouă a sistemului propriu de operare şi are un model de funcţionare asemănător cu al iPhone-ului.

Vestea interesantă este că RIM experimentează şi cu o tabletă foarte asemănătoare cu telefonul Blackberry cu touchscreen. Tot potrivit aceloraşi surse, tableta va fi şi ea lansată cu noul sistem de operare, precum şi un nou browser, în jurul datei de 30 septembrie.

Reprezentanţii Research in Motion au refuzat să comenteze zvonurile, dar au spus totuşi că nu ar avea planuri pentru o tabletă.
Zvonurile au apărut cu puţin timp înainte de lansarea noului iPhone 4, pe data de 24 iunie.

sursa realitatea.net

RIM lucrează la o tabletă Blackberry
Rate this post
Jun 202010
 

Sunetele au fost recreate din studierea imaginilor cu buclele de pe suprafaţa Soarelui.

Premieră în lumea ştiinţifică. Cercetătorii dintr-o universitate britanică au reuşit să reproducă  muzica Soarelui! Este vorba despre sunetele produse de câmpul magnetic din atmosfera Soarelui.

Sunetul a fost recreat din studierea imaginilor cu buclele de pe suprafaţa Soarelui, iar frecvenţa a fost accelerată pentru ca sunetele să poată fi percepute de urechea umană.sunetul soarelui

sursa realitatea.net

Cercetătorii au reprodus muzica Soarelui ASCULTĂ SUNETELE AICI
Rate this post