Jul 042010
 
Momeli animale vii pentru pesti

Larva de carabus : gasim larve de carabus in pamantul proaspat arat . Pescuim la clean, mreana, lin.

Larva de libelula : se gasesc in namolul apelor. Le pastram in cutie cu pamant umed. Momeala pentru toti pestii.

Larva gandacului de faina : se gasesc in faina sau tarate aprinse (vechi). Le pastram intr-o cutie cu tarate. Putem pescui scobar, rosioara, platica, babusca.

Larva maduvei coceanului de porumb : se gasesc in coceni de porumb. Pescuit la babusca, oblete, sabita, rosioara.

Larva rosie de namol : le procuram din namolul apelor dulci. Le pastram in cutie cu hartie umeda. Momeala buna pentru toti pestii.

Lacusta : se gasesc pe pajisti, prin iarba. Se pastreaza in cutii de metal sau lemn. Pescuit la vaduvita, clean, morunas, babusca, biban, rosioara.

Licurici : gasim licuricii prin tufisuri, mai ales seara, cand sunt vizibili. Se folosesc in pescuitul cleanului.

Limax : limax este un melc fara cochilie, putand fi gasit in locurile umede si intunecoase (pivnite sau sub busteni cazuti). Se pastreaza in cutii , pe strat de iarba. Sunt buni pentru pescuitul la clean si lin.

Lipitoare : lipitori gasim in lacuri si balti. Se pastreaza in vase cu putina apa. Momeala pentru clean.

Broasca : traieste in ape dulci si pe malul acestora ; momeala pentru somn, stiuca, salau.

Cari de lemn : traiesc in resturi de lemn putred sau pe sol, sub lemne putrede. Putem pastra in cutii cu nisip. Momeala pentru clean .

Coropisnita : le gasim in pamant, prin gradinile de legume, in rasadnite, etc. Pastram coropisnitile in cutii cu pamant afanat. Momeala pentru somn, clean, scobar, mihalt, mreana .

Gandac de Colorado : cel mai sigur ii gasim pe frunzele de cartofi. Pastram gandacii in cutii cu capacul perforat. Sunt o momeala buna pentru clean.

Greier : ii gasim pe camp , pe pajisti si fanete, in galerii. Pastram in cutii pe un pat de frunze fragede. Momeala pentru clean, mreana, scobar

Larva de Calul dracului : se gasesc in namolul apelor. Pastram in cutii cu pamant umed. Este o momeala buna pentru toti pestii.

Melc de apa : ii gasim in lacuri si balti. Se pastreaza in borcane cu putina apa. Momeala foarte buna pentru biban.

Mormoloc de broasca : cel mai adesea ii gasim in balti. Mormolocii se pastreaza in recipiente cu apa. Momeala pentru clean.

Musca comuna : o gasim peste tot in preajma noastra. Se pastreaza in cutii, dupa ce le omoram. Pescuim , folosind ca momeala pentru clean, oblete, sabita, rosioara, babusca, caras, morunas.

Musca de urzici : le gasim in urzicile din jurul apelor. Folosim ca momeala pentru clean, scobar, oblete.

Omizi : se gasesc prin copaci, pe frunze. Pescuitul la clean, babusca, biban, rosioara.

Paianjen de casa : acesti paianjeni se gasesc prin podurile caselor. Pescuim la clean, rosioara.

Pestisori vii : oblete, tipar, carsel, platica, porcusor. Ii gasim in apele in care traiesc. Se pastreaza in vase cu apa. Momeala excelenta pentru pestii rapitori avat, biban, clean, salau, stiuca, somn.

Rac : gasim raci in balti , lacuri si rauri. Se pastreaza in cosuri. Momeala buna pentru somnii mari.

Racusor de apa dulce : gasim acesti racusori pe sub pietrele apelor curgatoare. Se pastreaza in cosuri inchise. Momeala pentru pescuit la biban, babusca, oblete, clean.

Rama de balta (serpeasca) : traiesc in solul umed din jurul baltilor si mlastinilor. Se pastreaza in cutii cu namolul din care s-au scos. Momeli foarte bune pentru somn, crap, biban, salau si multi alti pesti.

Rama rosie de gunoi : le gasim in gunoiul putrezit pe langa grajduri de animale. Se pastreaza in cutie, cu gunoiul din care s-au scos. Momeala si nada universala . Pescuim la platica, carcuda, cars, rosioara,scobar, biban, crap, etc.

Rama de pamant (de ploaie) : se gasesc pe pamant dupa ploaie. Se pastreaza in cutii cu pamant jilav.Nada si momeala pentru toti pestii.

Viermi (viermusi) de musca : viermii ii strangem de pe resturi stricate de carne, oase, peste. Se pastreaza in cutii cu rumegus. Nada si momeala pentru aproape toti pestii.

Lista intocmita de Mircea
Bibliografie : Literatura de specialitate diversa

PESCUIT STATIONAR

Momeli animale vii pentru pesti
Rate this post
Jul 042010
 
Linie pentru somn mare, cu fir textil
autor : Pictoru`

Linia respectiva obisnuiesc sa o confectionez din fir textil . Caracteristica principala a acesteia este posibilitatea schimbarii rapide a carligului si a greutatii .

Materiale folosite : – fir textil aproximativ 70 cm .
– trei agrafe rapide .
– cca 15 cm nichelina sau sarma otelita 0,5 mm .
– doua tuburi pvc . unul de cca 5 – 6 cm , altul cca 2 cm .
– doua plute de 2 – 2,5 g fiecare , ovoide sau sferice .
In foto am folosit plute color . Recomand insa ca acestea sa fie inchise la culoare .

Pe firul textil cu agrafe la ambele capete insiram plutele si tubul scurt de pvc . Acestea, conectate intre ele, culiseaza de-a lungul firului. Sarma, indoita la jumatate din lungime, o introducem in tubul lung de pvc. In bucla sarmei, la unul din capetele tubului atasam agrafa pentru carlig . Celelalte doua capete le atasam prin rasucire de tubul scurt dintre cele doua plute.

PESCUIT STATIONAR

Linie pentru somn mare, cu fir textil
Rate this post
Jul 042010
 

Cum facem un suport pentru lanseta
autor : Pictoru`

Pentru a ne face viata mai usoara cand pescuim pe rauri , unde lanseta trebuie asezata intr-o pozitie ce pleaca incepand de la 15 – 20 grade si tinde spre verticala , trebuie sa avem un suport pentru aceasta. Cum construim acest suport pentru lanseta ? Iata care ar fi pasii de urmat :

La confectionarea unui suport de lanseta pentru pescuitul pe rau , avem nevoie de : o piesa din lemn ca in poza, o teava de scurgere cu lungimea de 350 mm ( in cazul meu , raportat la grosimea cotoarelor lansetelor , diametru 30 mm ), un segment de tija filetata de 8 mm de cca 100 mm lungime, un segment de sarma de 8 mm de cca 250 mm lungime, doua piulite de 13 mm, un holzsurub 3,5 x 16 mm .

Se sudeaza cele doua tije intre ele iar la baza sudurii se pozitioneaza una dintre piulite…

Partea filetata a piesei metalice ce tocmai am obtinut-o se introduce in piesa de lemn si se strange cu ajutorul celei de-a 2-a piulite…

Ansamblul obtinut se introduce in teava de PVC pana la gulerul piesei de lemn si se fixeaza intre ele cu ajutorul unui holz surub de 3,5 x 16 mm…

Si iata piesa finala ! Ne va permite sa tinem lanseta in orice pozitie dorim , la orice unghi avem nevoie , fara sa avem nevoie sa umblam scosi din minti dupa cracane inalte metalice sau dupa crengi in furca care sa ne sustina lanseta .

Iata si cum arata o lanseta pozitionata pe un astfel de suport…

Cum facem un suport pentru lanseta
Rate this post