Jul 162010
 

NASA şi Microsoft au oferit în premieră un soft cu ajutorul căruia oricine poate vizita Marte.

Iubitorilor de astronomie li s-a pregătit o surpriză de către NASA.
Agenţia spaţială americană a realizat un proiect, în colaborare cu WorldWide Telescope (WWT) şi Microsoft pentru a oferi un soft interactiv care vă permite să vizitaţi planeta Marte, aplicaţia fiind foarte asemănătoare cu Google Earth.

În ultimii zece ani, sateliţii NASA de pe orbita planetei roşii au adunat mii de fotografii, cu tot cu informaţii de altimetrie. O interfaţă WWT foarte facilă (care poate fi descărcată independent sau care poate rula într-un browser) oferă utilizatorilor acces la peste 500 de milioane de imagini de mare rezoluţie.

Potrivit discovery.com, acest  Marte virtual a fost asamblat din fotografii realizate de Mars Reconnaissance Orbiter, cu o cameră de 1,2 gigapixeli, şi alte imagini, mai vechi, obţinute cu Mars Global Surveyor (MGS).

Informaţii 3D au fost adăugate de către Mars Orbiter Laser Altimeter.

Mai mult, WorldWide Telescope oferă şi lecţii virtuale prezentate de cercetători, momentan doar în limba engleză.

Vizitaţi Marte în 3D cu ajutorul WorldWide Telescope DESCARCĂ AICI
Rate this post
Jul 162010
 

Erik Verlinde este un profesor de fizică, în vârstă de 48 de ani, de la Universitatea din Amsterdam. Verlinde este considerat un expert în teoria stringurilor (fapt care ar explica graba cu care vrea să scape de problema gravitaţiei), teorie care încearcă să ofere o explicaţie completă a universului, dincolo de cea oferită de Einstein.

Profesorul a propus ceva neobişnuit: gravitaţia nu este o forţă fundamentală a universului, aşa cum au propus Newton şi Einstein. El spune că este de fapt o forţă „secundară”, o iluzie, fiind un rezultat direct al legilor termodinamicii. Verlinde crede că gravitaţie este un simptom produs de entropia universului, entropie pe care o priveşte ca un parametru fundamental, gravitaţia fiind o variabilă dependenţă de această constantă.

„Pentru mine gravitaţia nu există”, a declarat recent Verlinde. Nu este vorba că nu poate să cadă, aşa cum se explică pamfletar în nytimes.com, dar profesorul face parte dintr-un grup de fizicieni care cred că nu avem o explicaţie corectă pentru gravitaţie şi că aceasta derivă din ceva fundamental pe care noi nu îl cunoaştem încă.

sursa realitatea.net

Gravitaţia este o iluzie, spune un fizician
Rate this post
Jul 162010
 

Elevii trebuiau să redacteze patru pagini de lucrare, indiferent de conţinutul acesteia, iar în penultimul rând, penultimul cuvânt, trebuiau să scrie expresiile “asta este” sau “dacă aşa este”.

Cei 42 de elevi care au predat lucrări xerocopiate în cazul mitei la Bac, de la Grupul Şcolar “Alexandru Borza” din Cluj, aveau două parole prin care le erau recunoscute lucrările originale, pentru a fi, ulterior, înlocuite cu cele xerocopiate. Elevii trebuiau să redacteze patru pagini de lucrare, iar în penultimul rând, penultimul cuvânt, trebuiau să scrie expresiile “asta este” sau “dacă aşa este”.

Procurorii DNA arată că, înainte de examenul de Bacalaureat, printre elevii ce urmau să susţină examenul la Grupul Şcolar “Alexandru Borza” a circulat un zvon potrivit căruia directorul Ioan Rus, şi Ioan Vaidahăzan, membru în comisia de examen, pot înlesni promovarea bacalaureatului. Sumele pretinse erau, potrivit unora, de 150-200 de euro pentru fiecare probă sau de 1.100-1.300 de euro, potrivit altor persoane audiate.

În acest context, 42 de elevi, de diverse vârste, i-au abordat pe cei doi inculpaţi, pentru a-şi “rezolva” examenul. Cercetările au scos la iveală ca Ioan Rus a luat de la mai multi candidaţi, dar şi de la părinţi ai acestora, suma totală de 10.600 de euro.

sursa realitatea.net

Parole pentru elevii care au fraudat Bac-ul la Cluj
Rate this post