Aug 142010
 

Laboratorul tehnologic al armatei americane, DARPA (Defense Advanced research Projects Agency) îşi propune să creeze un computer de 100 sau chiar de 1000 de ori mai eficient decât cele mai puternice existente acum.

Pentru a dezvolta computerul viitorului, agenţia americană estimează că este necesară revizuirea fundamentelor informaticii, arată Le Monde. La ora actuală, legea lui Moore, postulatul conform numărul de tranzistori pe cip, deci, puterea de procesare, se dublează o dată la doi ani, rămâne în picioare. Armata americană consideră însă că progresele nu sunt suficient de rapide pentru nevoile sale de procesare prevăzute pentru anii următori.

Agenţia îşi propune să creeze computere extrem de performante, care să aibă nevoie de mult mai puţină energie decât cele de acum. Eficacitatea energetică permite, de exemplu, evitarea supraîncălzirii componentelor.

DARPA consideră că, pentru a-şi îndeplini obiectivele, trebuie să “reinventeze informatica”, adică să regândească atât arhitectura fizică a maşinilor cât şi modelele de programare. Agenţia va lucra împreună cu specialiştii de la Intel, constructorul de plăci video Nvidia, MIT şi Laboratorul Sandia National. Acest consorţiu speră să dezvolte o maşinărie capabilă să efectueze un miliard de miliarde de calcule pe secundă, în cel mai bun caz, adică o maşinărie de 600 de ori mai puternică ecât Jaguar, cel mai puternic computer din lume la momentul actual.

În laboratoarele armatei au fost inventate şi alte tehnologii utilizate acum pe scară largă: GPS-ul, sau strămoşul  Internetului, Arpanet.

sursa realitatea.net

Armata americană “reinventează informatica”
Rate this post
Aug 142010
 

Numele acestui număr provine de la presupunerea că nici măcar Atotputernicul nu ar putea să rezolve puzzle-ul mai repede.

Chiar dacă a durat 15 ani pentru a se ajunge în acest punct, acum este clar că orice combinaţie a cubului Rubik poate fi rezolvată în maximum 20 de mişcări.

Echipa condusă de Tomas Rokicki de la Palo Alto, California, şi-a petrecut ultimii 15 ani încercând să găsească numărul lui Dumnezeu al cubului Rubik, adică numărul minim de mişcări din care poate fi rezolvată orice variantă. Rokicki redusese acest număr la 22 în 2008, dar a ştiut că se poate şi mai bine.

Numele acestui număr provine de la presupunerea că nici măcar Atotputernicul nu ar putea să rezolve puzzle-ul mai repede.  Numărul de combinaţii posibile este uriaş, fiind calculat la 4,29 x 10 la puterea  19. Chiar şi în urma simplificării metodei de căutare, echipa de cercetători a rămas cu foarte multe posibilităţi. Unui calculator normal i-ar fi luat 35 de ani să termine operaţiunea de calculare.

Potrivit NewScientist.com, Rokicki a cerut ajutorul Google şi a reuşit să facă calculele necesare în doar câteva săptămâni, dovedind pentru totdeauna ceea ce matematicienii au susţinut de mult timp: orice combinaţie a cubului Rubik poate fi rezolvată în maximum 20 de mişcări.

sursa realitatea.net

Numărul lui Dumnezeu al cubului Rubik, coborât la 20
Rate this post
Aug 142010
 

Spectacolele animalelor le înfăţişează publicului într-un mod umilitor, care nu promovează empatia şi respectul. Nu au nicio valoare educaţională, întrucât animalele nu sunt văzute în condiţii asemănătoare habitatului lor natural, spune Fundaţia Animal Asia.

Mii de animale care apar în circurile din China sunt băute şi abuzate, în mod repetat, potrivit unei asociaţii caritabile.

Urşii sunt biciuiţi şi bătuţi cu beţe, elefanţii sunt împunşi cu cârlige de metal, iar tigrii şi leii trec prin dureri de neimaginat în timp ce li se scot colţii şi ghearele, spune Fundaţia Animal Asia.

Zeci de mii de chinezi merg la circ să vadă urşii cum merg pe motociclete şi se luptă în meciurile de box, tigrii care merg pe cai şi maimuţele care pedalează la biciclete.

“Spectacolul, metodele abuzive de dresaj şi condiţiile de găzduire inadecvate le fac pe aceste animale să sufere enorm”, spune fundaţia.

Problema abuzului animalelor în China a reieşit la suprafaţă după ce 11 tigri au murit de foame într-o grădină zoologică, în doar trei luni. Săptămâni întregi au fost hrăniţi doar cu oase de pui, murind de foame în cele din urmă.

Luna trecută, Administraţia Pădurilor din China a dat un ordin împotriva abuzului animalelor. Ordinul a criticat parcurile cu animale pentru că sunt obsedat de profit financiar şi nu sunt atente la măsurile de protecţie a necuvântătoarelor.

Fundaţia Animal Asia spune că urşii negri sunt cei mai des întâlniţi în circuri, de obicei fiind forţaţi să meargă pe bicicletă, tricicletă şi chiar pe cai. Trebuie să stea în echilibru pe mingi, să facă acrobaţii şi chiar să boxeze unii cu ceilalţi.

Urşii sunt biciuiţi sau bătuţi cu beţe, în mod regulat, de către dresorii lor.

“Toate spectacolele lor se bazează pe frică şi intimidare. Pentru a forţa animalele să facă lucruri nenaturale, circarii trec la bătaie”, a spus fundaţia.

Animalele sunt ţinute în cuşti minuscule de beton, fără acces la apă, de cele mai multe ori. Unele din ele au semne vizibile ale faptului că sunt bolnave, bătute şi înfometate.

Spectacolele animalelor le înfăţişează publicului într-un mod umilitor, care nu promovează empatia şi respectul. Nu au nicio valoare educaţională, întrucât animalele nu sunt văzute în condiţii asemănătoare habitatului lor natural”, a declarat David Beale, directorul fundaţiei.

Cazul Chinei nu este singular. Sute de mii de animale suferă cumplit pe întreg globul pentru distracţia oamenilor, care nu îşi pun aproape niciodată întrebări despre viaţa dureroasă a fiinţelor sălbatice şi cărora, de multe ori, nici nu le pasă.

sursa realitatea.net

Urşi pe motociclete şi tigri pe cai: Mii de animale, bătute şi chinuite în circurile din China
Rate this post