Sep 052010
 

Cine nu îşi doreşte să lucreze într-o companie care are grijă de bunăstarea angajaţilor şi face cât mai multe pentru ca oamenii săi să se relaxeze? Google şi Facebook sunt două exemple perfecte, unde în mod sigur v-ar plăcea să lucraţi.

Birourile Google

Google este o companie americană care a făcut un profit enorm de pe urma motorului său de căutare de pe internet, dar şi prin hărţile online, serviciile de video-sharing şi reţele sociale. Spaţiul publicitar cumpărat pe aceste site-uri i-au umplut pe şefii de la Google de bani. Dacă nu mai veţi reclame, plătiţi şi nu le mai vedeţi. Sediul Google, de multe ori poreclit Googleplex, se află în Mountain View, California şi are 19.786 de angajaţi full time. Sediul companiei este făcut astfel încât angajaţii să se simtă cât mai relaxaţi: are canapele, camere pline de floricele şi de muzică, tot felul de jocuri şi multe altele.

Birourile Facebook

Facebook este o companie care deţine celebrul site de socializare Facebook. Mark Zuckenberg a fondat reţeaua împreună cu colegii săi de cameră de la facultate şi cu nişte prieteni studenţii la facultatea de Ştiinţe ale Calculatorului de la Universitatea Harvard. Sediul său nu arată la fel de bine ca cel al lui Google, însă angajaţii se pot relaxa oricând în pe canapelele omniprezente.

Cum arată birourile Google şi Facebook GALERIE FOTO
Rate this post
Sep 052010
 

Imaginea lui William Shakespeare a fost recreeată pe baza presupusei sale măşti mortuare.

Oamenii de ştiinţă au folosit tehnologia 3D pentru a crea ceea ce ei spun că esteprima imagine adevărată a lui William Shakespeare.

Imaginea arată toată ridurile de pe faţa dramaturgului, iar privirea sa este complet diferită de cea din tablouri.


History Channel va prezenta pe 13 septembrie un documentar denumit Death Masks, despre cum au reuşit cercetătorii să recreeze chipul mai multor personalităţi istorice.

“Rezultatele analizei de la medicina legală sunt uimitoare. Ele prezintă dovezi importante că această imagine 3D reprezintă într-adevăr chipul real al lui Shakespeare”, a declarat regizorul documentarului, Stuart Clarke.

Echipa lui Clarke a mai creat imagini 3D ale lui Napoleon, Julius Caesar, George Washington şi Abraham Lincoln.

Imaginile se bazează pe scanările făcute măştilor mortuare, iar în unele cazuri, măştilor realizate în timpul vieţii.

Există însă controverse în ceea ce priveşte masca mortuară a lui Shakespeare, întrucât unii cercetători se îndoiesc că îi aparţine artistului. Masca a fost descoperită în Darmstadt, Germania, în 1840, iar oamenii de ştiinţă germani au legat-o de Shakespeare după ce au realizat o serie de teste. Ei spun că ea dovedeşte că scriitorul a avut cancer spre sfârşitul vieţii.

Shakespeare Birthplace Trust se îndoieşte însă de autenticitatea noii imagini şi a măştii mortuare: “Shakespeare nu era o figură importantă în timpul vieţii sale, nu aşa cum este azi, aşa că nu este probabil să fi avut o mască mortuară”.

sursa realitatea.net

Chipul lui Shakespeare, recreat 3D de către oamenii de ştiinţă VEZI FOTO
Rate this post
Sep 052010
 

Proteina caspaza 12 intervine în capacitatea sistemului imunitar de a detecta infecţia virală, recunoscând componentele sale genetice. Acest mod de recunoaştere este indispensabil pentru "lupta" împotriva virusului West Nile.

Cercetătorii americani şi canadieni au identificat o proteină care joacă un rol determinant împotriva infectării cu virusul West Nile şi care ar putea avea aplicaţii pentru a controla această boală potenţial mortală la om.

Rezultatele echipelor de la Yale (Statele Unite) şi McGill (Canada) au fost publicate duminică în revista Nature Immunology.

Cercetătorii au studiat rolul unei enzime, caspază 12, care activează secreţia de către organism a substanţelor care fac parte dintre reacţiile apărării imunitare în faţa agenţilor infecţioşi.

Funcţionarea acestei proteine pentru a combate infecţiile bacteriene a fost studiată deja, dar nu în cazul unei infecţii virale.

Proteina caspaza 12 intervine în capacitatea sistemului imunitar de a detecta infecţia virală, recunoscând componentele sale genetice. Acest mod de recunoaştere este indispensabil pentru “lupta” împotriva virusului West Nile.

“Şoarecii fără proteina caspază 12 mor mai repede în urma infectării cu virusul West Nile şi au niveluri mai ridicare de virusuri în sânge decât şoarecii normali”, a explicat profesorul de epidemiologie Erol Fikrig (Yale), coautor al studiului.

“Rezultatele noastre pregătesc terenul pentru dezvoltarea de compuşi farmaceutici care pot creşte activitatea caspazei 12, pentru a favoriza eliminarea virusului”, a apreciat şi profesoara Maya Saleh, de la universitatea McGill. “Aceste rezultate au un potenţial semnificativ pentru a fi aplicate în terapie”, a adăugat ea.

Virusul West Nile este transmis în general prin înţepătura ţânţarilor sau transfuzii de sânge. Simptomele grave includ febră mare, dureri de cap, dureri în gât, ameţelei, convulsii, pierderea vederii şi chiar paralizie.

Circa 80% dintre persoanele infectate nu prezintă niciun simptom, au precizat oficialii.

Numărul total de infecţii cu virusul West Nile confirmate în România a ajuns la 15, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului testelor de laborator de la Institutul Cantacuzino.

Specialiştii Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă şi să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută.

În cazul în care prezintă semne de boală – febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare, sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, persoana să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical.

sursa realitatea.net

Cercetătorii au identificat o proteină care ajută la combaterea virusului West Nile
Rate this post