Sep 122010
 

În plus, compania testează şi un program care citeşte sms-urile şoferilor.

Compania General Motors testează un software care va permite şoferilor să îşi updateze statusul de pe Facebook în timp ce conduc, printr-o comandă vocală.

GM va testa şi un program care citeşte SMS-urile şoferilor şi le permit să răspundă alegând unul din mesajele presetate cu un buton pe volan.

Compania nu a spus şi când vor fi disponibile aceste programe, dar purtătorul de cuvânt Jocely Allen a spus că ele trebuie evaluate foarte bine pentru a se asigura că nu distrag atenţia şoferilor de la drum.

sursa realitatea.net

General Motors testează updatarea statusului de pe Facebook prin comandă vocală
Rate this post
Sep 122010
 

România a câştigat 27 de medalii şi premii speciale la cea de-a X-a ediţie a Salonului Internaţional de Inovaţii si Investiţii de la Moscova pentru cele 20 de invenţii cu care Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) a fost prezentă la eveniment.

“Inventatorii români au reconfirmat ca sunt capabili de rezultate spectaculoase. Mi se pare excepţional că am reusit cu doar 20 de invenţii să câştigăm 27 de medalii şi premii speciale. România demonstrează încă o dată, la un salon internaţional de prestigiu, aşa cum este cel de la Moscova, că este o ţară a premiantilor.Ne dorim ca rezultatele cercetării să ajungă mai repede în economie şi pentru aceasta, corelat cu planul de inovare al Europei, lucrăm la planul de inovare al României, aceasta fiind in responsabilitatea ANCS”, arată prof. univ. dr. ing Adrian Curaj, preşedintele ANCS, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

În opinia profesorului, eficienţa şi eficacitatea în utilizarea fondurilor publice pentru cercetare şi dezvoltare, simplificarea administrativă, parteneriat public-privat, ajutor pentru IMM-uri inovative, o mai bună lege a invenţiilor de serviciu sunt doar câteva dintre elementele pe care le are în vedere pentru planul de inovare.

Avem proiecte mari precum Clusterul de dezvoltare socio-economică / Hot-Spotul High-tech Măgurele în jurul infrastructurii pan-europene de cercetare ELI Nuclear Physics, dar şi Centrul Internaţional de Studii Avansate Dunăre-Delta Dunării-Marea Neagră. Aceste proiecte, ce presupun concentrări mari de fonduri structurale, pentru inovare şi competitivitate economică, vor determina mii de locuri de muncă high-tech, vor duce la dezvoltarea parteneriatului public-privat şi vor contribui esenţial la dezvoltarea economică a României pe termen mediu şi lung. Cercetarea înseamnă transformarea banilor în cunoaştere, inovarea înseamnă transformarea cunoaşterii în bani’, afirmă Adrian Curaj.

Inventatorii români au câştigat şapte premii speciale, opt medalii de aur, nouă medalii de argint şi trei medalii de bronz.

Cele opt medalii de aur au fost câştigate de: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică pentru invenţia Procedeu de obţinere a unui bioprodus pe baza de seleniu şi crom; Corneliu Birtok Băneasa pentru invenţia Dispozitiv dinamic de transfer al aerului; SC Hidroelectrica SA pentru invenţia Instalaţie Automată de Ungere; Aurel Enache, Liviu Luca, pentru invenţia Procedeu şi instalaţie pentru creşterea energiei de combustie produsă de un gaz natural combustibil; Institul de Mecanica Solidelor pentru invenţia Metodă şi dispozitiv de acţionare şi control al roboţilor mobili inerţiali; Universitatea Lucian Blaga Sibiu pentru invenţia Dispozitiv pentru activarea magnetică a procesului de prelucrare prin electroeroziune cu electrod filiform; Institutul de Cercetare pentru Acoperiri Avansate SC ICAA SA pentru invenţia Nano materiale avansate pentru protecţia pe termen lung a constucţiilor metalice; SC Exinvent Rom SRL Craiova pentru inventia Instalaţie de energizare a apei şi stimularea creşterii plantelor.

Ediţia jubiliară a Salonului Internaţional de Inovaţii şi Investiţii de la Moscova s-a desfăşurat între 7 şi 10 septembrie, sub inaltul patronaj al Guvernului Federaţiei Ruse.

Salonul este unul dintre evenimentele oficiale ale Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală (World Property Intellectual Organization – WIPO), precum şi al Asociaţiei Internaţionale pentru Protecţia Proprietăţii Industriale (AIPPI).

Aceasta este cea de-a doua participare a României la acest Salon, prima având loc anul trecut.

Pavilionul expoziţional a găzduit 1.000 de invenţii pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi. Alături de cele peste 500 de organizaţii şi companii din Federaţia Rusă, s-au aflat expozanţi din mai multe ţări, cum ar fi Cehia, Coreea, Iran, Polonia, România, Ucraina.

România a prezentat 20 invenţii, cu aplicabilitate practică în economie, având în vedere orientarea salonului către zona de investiţii.

După Salonul Internaţional de la Geneva, unde inventatorii români au câştigat 58 de medalii şi premii speciale, aceasta este cea de-a doua reuşită importantă a României în acest an.

sursa realitatea.net

Inventatorii români, premiaţi la Salonul de Inovaţii de la Moscova
Rate this post
Sep 122010
 

Pierderea în greutate pe termen lung poate provoca apariţia unor boli precum diabet, hipertensiune şi artrită reumatoidă, potrivit unui studiu al cercetătorilor sud-coreeni, publicat în International Journal of Obesity.

Pierderea în greutate pe termen lung poate contribui la eliberarea în fluxul sangvin a unor compuşi poluanţi industriali, care de obicei sunt stocaţi în ţesuturile adipoase. În momentul în care grăsimile se descompun, în urma procesului de slăbire, aceşti compuşi ajung în fluxul sangvin, spune coordonatorul acestui studiu, Duk-Hee Lee, de la Kyungpook National University din Daegu, Coreea de Sud.

“Trăim sub influenţa puternicei dogme că pierderea în greutate este benefică întotdeauna, iar creşterea în greutate este dăunătoare. Însă credem că nivelul ridicat de substanţe poluante din fluxul sangvin poate afecta sănătatea umană în diverse moduri’, a spus Duk-Hee Lee.

Lee şi o echipă internaţională de cercetători au studiat 1.099 de voluntari din SUA şi concentraţiile a şapte compuşi din sângele lor. Ei au luat în considerare şi factori precum vârsta, sexul şi rasa.

“Odată eliberaţi în sânge, aceşti compuşi ajung la organele vitale”, au spus cercetătorii.

Persoanele care au pierdut cel mai mult în greutate pe parcursul a zece ani aveau cel mai înalt nivel de substanţe poluante în sânge – poluanţi organici persistenţi -, comparativ cu cei care au luat în greutate sau şi-au menţinut greutatea. Aceste substanţe pot provoca apariţia diabetului de tipul II, a hipertensiunii arteriale, a bolii coronariene ischemice, a artridei reumatoide etc.

Mai multe studii sunt necesare pentru a stabili dacă aceste efecte negative sunt mai mari decât beneficiile obţinute în urma pierderii în greutate, a spus Lee.

Poluanţii organici persistenţi sunt substanţe chimice persistente în mediu, care se bioacumulează prin lanţuri trofice şi reprezintă un risc din cauza efectelor adverse asupra sănătăţii oamenilor şi asupra mediului înconjurător. Printre aceştia se numără pesticidele, produsele chimice industriale – policlorobifenili, hexaclorobenzen -, hidrocarburile aromatice policiclice.

sursa realitatea.net

Atenţie la diete: slăbirea pe termen lung afectează sănătatea
Rate this post