Sep 182010
 

Tricourile pot fi spălate şi repurtate la fel ca unul cumpărat.

S-a inventat spray-ul care face o piesă vestimentară în doar 15 minute. Invenţia aparţine unui designer spaniol şi unui profesor de la Imperial College London. Ei au lucrat împreună timp de 10 ani pentru a găsi ingredientele potrivite.

Inventatorii spun că poţi face rapid un tricou cu ajutorul spray-ului – minune. În plus, instrumentul cu aerosoli poate fi folosit, la fel de bine şi pentru crearea altor piese vestimentare. Astfel, doamnele îşi pot face fuste şi rochii care să se muleze perfect pe corp, în timp ce domnii pot folosi spray-ul atunci când doresc o pereche de pantaloni noi-nouţi.

“Ca designer te simţi minunat când poţi să pulverizezi materialul direct pe piele şi să faci orice piesă vestimentară doreşti”, a declarat designerul Manuel Tores.

Toate hainele obţinute prin pulverizarea spray-ului direct pe piele pot fi spălate şi purtate din nou, asemeni celor cumpărate de la magazin. Iar dacă proprietarul se plictiseşte de haină poate să o dizolve într-un solvent special, iar materia primă obţinută poate fi refolosită pentru o altă piesă vestimentară.

sursa realitatea.net

S-a inventat spray-ul care face un tricou în doar 15 minute
Rate this post
Sep 182010
 

Gaura de ozon care se formează în fiecare primăvară deasupra Antarcticii este însă un fenomen care va exista pentru mult timp de acum încolo, şi care ar putea fi agravat de schimbările climatice.

Stratul de ozon nu se subţiază datorită măsurilor luate împotriva gazelor poluate şi va ajunge la nivelul din 1980 până în 2050, potrivit unui raport ştiinţific al ONU.

“Protocolul de la Montreal semnat în 187 pentru controlarea substanţelor care distrug stratul de ozon funcţionează şi ne-a salvat de pierderi mai mari în ultimii ani”, a explicat Len Barrie, directorul de cercetare al Organizaţiei Meteorologice Mondiale, care a pregătit studiu alături de Programul ONU pentru mediu, uNEP.

“Ozonul total, cel din regiunile polare, nu mai scadate, însă nu a început încă să crească”, a adăugat Barrie. Protocolul de la Montreal a interzis un număr de gaze responsabile pentru subţierea stratului de ozon, precum clorofluorocarbonul (CFC) folosit în trecut la frigidere. Acest gaz a dispărut acum aproape complet din liniile de producţie, însă moleculele persistă încă în atmosferă, ceea ce a încetinit lupta împotriva subţierii stratului.

Stratul de ozon, care protejează Pământul împotriva razelor ultra-violete ale Soarelui, dăunătoare sănătăţii, trebuie să ajungă la nivelul dinainte de anii 80 până în 2050, mai puţin în zonele polare.

Gaura de ozon care se formează în fiecare primăvară deasupra Antarcticii este un fenomen care va exista pentru mult timp de acum încolo, au estimat cei 300 de cercetători care au participat la studiu. Din păcate, gaura de ozon ar putea fi agravată de schimbările climatice.


Stratul de ozon nu se mai subţiază şi se va reface până în 2050
Rate this post
Sep 152010
 

Poţi vedea pe ea fotografii sau filme, poţi desena sau vizualiza proiecte 3D. Până aici nimic deosebit, doar că nu vorbim despre un laptop sau un televizor ci despre o masă lansată în premieră în România.

Prima masă multitouch produsă în România vine să destrame tot ceea ce ştiam despre acest obiect banal. De exemplu, îndemnul: la masă nu ne jucăm nu se mai potriveşte ca altădată.

“Avem o aplicatie care ilustrează o suprafaţă de apă pe care o deranjăm cu degetele, parcă le băgăm în apă, avem şi două bărcuţe să vedem cum interacţionează cu atingerile”, explică Florin Benga, directorul proiectului de la TomTouch.

Dacă vreţi să vă uitaţi la fotografiile din vacanţă nu mai trebuie sa aduceţi albumul de familie, ci puteţi să vă uitaţi la poze direct din masă. Dacă sunteţi cu cei dragi, pozele pot fi mărite, micşorate, răsucite pentru ca toată lumea să le vadă.

Masa poate interacţiona cu obiectele aşezate pe suprafaţa sa. Astfel, un videoclip de pe telefonul mobil poate fi vizionat pe masă doar prin aşezarea mobilului pe aceasta. Preţul porneşte de la 9.500 de euro.

Prima masă multitouch produsă în România VEZI VIDEO
Rate this post