Oct 032010
 

Cine nu-şi doreşte un computer care să pornească în câteva secunde. Ei bine, de anul viitor, chiar aşa va fi. Celebrul BIOS, sistemul care face legătura între soft şi partea fizică a calculatorului va fi desfiinţat.

Marile companii de software s-au pus de acord ca Bios-ul să fie înlocuit, în masă, cu un sistem mult mai modern.

Potrivit BBC, decizia a fost luată pentru că adaptarea vechiului cod la computerele moderne este principalul motive pentru care un PC îşi încarca sistemul de operare cu greutate.

Soluţia de eliminare a acestui inconvenient se numeşte UEFI, adică Unified Extensible Firmware Interface. Din 2011, acesta va fi implmentată în orice nou computer.

sursa realitatea.net

BIOS, sistemul de bază al computerelor, va fi înlocuit cu UEFI, din 2011
Rate this post
Oct 032010
 

Câinii îi ajută pe elevii britanici să înveţe să citească. Nu este o glumă, este un program educativ cât se poate de serios menit să îi stimuleze pe copii să deprindă mai repede Abc-ul limbii engleze.

Simpla prezenţă a unui câine în jurul copiilor îi ajută pe aceştia să înveţe mai uşor, pentru că micuţii devin mai relaxaţi. Cel puţin aşa susţin cercetărorii americani, iar modelul a fost importat şi de o şcoală din Marea Britanie.

“Se simt confortabil, nu se simt presaţi de nimic. Nu le spune nimeni ce ar trebui să citească şi nimeni nu le atrage atenţia când greşesc. Citesc şi se corectează singuri”, a declarat Emma Bourdillon, profesoară.

Elevii sunt încurajaţi să le citească musafirilor cu voce tare.

“Se creează o legătură între animal şi copil (…) Îl determină să fie mai calm. Când îi citeşte câinelui, acesta nu îl judecă, nu râde şi nu îl critică“, a spus iniţiatorul programului, Tony Nevett.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că prezenţa unui câine favorizează scăderea tensiunii arteriale. De aceea, câinii sunt folosiţi adesea şi în spitale pentru pacienţii aflaţi în convalescenţă. Dacă programul pilot va da rezultate, acesta va fi extins şi în alte şcoli din Marea Britanie.

sursa real

Câinii îi ajută pe elevii britanici să înveţe să citească
Rate this post
Oct 032010
 

Druizii venerează de mii de ani soarele şi pământul, iar acum pot spune că practică o religie recunoscută oficial.

Tradiţia păgână antică, binecunoscută pentru întâlnirile de la Stonehenge atunci când este solstiţiul de vară,  a fost declarată oficial religie în Marea Britanie.

Acest lucru înseamnă că druizii pot primi scutiri de taxe asupra donaţiilor şi că au acelaşi statut ca Biserica Anglicană.

Preşedintele Druid Network, cu 350 de membri, Phil Ryder, spune că această mişcare oferă validitate vechiului cult. “Avem un drum lung până când cultul druizilor va deveni mai accesibil”, a precizat Ryder.

Druizii există de mii de ani în Britania şi în societăţile celtice din Europa. Ei venerează forţele naturale precum tunetul şi soarele, iar spiritele în care cred vind in locuri precum munţii şi râurile. Ei nu venerează un singur zeu sau creator, ci caută să cultive o relaţie sacră cu natura.

Druzii antici era lideri religioşi, judecători şi înţelepţi printre celţi, înainte de creştinism, însă nu există multe informaţii despre vieţile lor. Acum există numeroase ordine de druizi şi aproximativ 10.000 de membrii ai cultului în Marea Britanie, iar credincioşii spun că numărul va creşte întrucât oamenii devin din ce în ce mai conştienţi de importanţa protecţiei mediului.

Druid Network luptă de cinci ani ca acest cult să fie recunoscut oficial. Principală cerinţă a fost ca religia să aibă o credinţă puternică într-o entitate şi un cadru de moralitate.

sursa realitatea.net

Cultul druizilor a fost recunoscut oficial ca religie în Marea Britanie
Rate this post