Oct 102010
 

Dezastrul ecologic din Ungaria, produs in urma unui accident chimic, a condus la evacuarea unei alte localitati. Decizia a fost luata azi-noapte, dupa ce specialistii au constatat ca peretele rezervorului este slabit si ar putea provoca noi deversari din substanta toxica care pune in alerta si Romania. Alte trei sate vor fi stramutate.

Autoritatile din Ungaria au decis aseara sa evacuze locuitorii localitatii Kolontar, iar masura a fost pusa in aplicare azi-noapte. Zona este amenintata de noi scurgeri cu subtanta toxica din rezervorul uzinei de alumina din Ajka, anunta Agerpres.

Uzina, situata la 160 de kilometri distanta de Budapesta, capitala Ungariei, a cauzat un “dezastru ecologic fara precedent”, dupa cum a declarat premierul Ungariei. Incidentul s-a produs luni, in vestul Ungariei, cand din rezervorul uzinei a avut loc o deversare accidentala de substanta toxica. Despre pericolul unui astfel de dezastru ecologic se stia inca din 2006.

Pana in acest moment, bilantul indica sapte persoane decedate si 120 ranite. Alte cateva mii de persoane au fost evacuate.

Locuitorii a trei sate din Ungaria aflate in apropierea uzinei care este responsabila de acest dezastru ecologic nu se vor mai intoarce la casele lor, intrucat zona este complet acoperita de substanta toxica. Premierul Ungariei a vizitat regiunea si a precizat ca ar fi imposibil ca localitatile sa mai poata fi locuite, dupa deversarea substantei toxice. El a mai precizat ca cele aproximativ 7.000 de persoane care locuiau pana luni in cele trei sate vor fi stramutate.

sursa   stiri.kappa.ro

DEZASTRUL ECOLOGIC DIN UNGARIA: O ALTA LOCALITATE A FOST EVACUATA
Rate this post
Oct 102010
 

Șeful executivului de la Moscova, Vladimir Putin, a evocat starea economica „deplorabila” a Romaniei, unde, a subliniat el, salariile bugetarilor au fost taiate cu 25 la suta, in cursul unei intalniri de acum doua zile cu liderii sindicali din Rusia.

Fostul lider de la Kremlin a tinut sa ofere Romania drept exemplu negativ pentru a arata interlocutorilor sai ca situatia din Rusia nu este chiar atat de disperata, scrie agentia rusa Fontanka, preluata de Agerpres.

sursa  stiri.kappa.ro

Putin, care s-a intalnit cu liderii sindicali la Sankt Petersburg, a recunoscut, totuși, ca deficitul bugetar ramane o problema stringenta pentru administratia centrala, mai ales dupa incasarile reduse la bugetul de stat din ultima perioada. Premierul rus a ales sa iși serbeze ziua de naștere in orașul natal prin mai multe intalniri cu oficiali locali.

In ultima perioada, presa rusa a facut o serie de comentarii cu privire la situatia economica din Romania, confruntata cu grave probleme economice si cu ceea ce ziarele rusești au numit o situatie sociala exploziva, precum si despre eventualele implicatii ale acestei situatii asupra relatiei dintre Romania si Republica Moldova.

VLADIMIR PUTIN PLANGE ROMANIEI DE MILA
Rate this post
Oct 092010
 

Ca de fiecare dată în ultimul deceniu, în această perioadă, conspiraţioniştii vorbesc despre virusul apocaliptic, iar specialiştii dezmint zvonurile.

Experţii unei mari companii de securitate informatică au dezminţit public zvonurile omniprezente pe internet că un virus implacabil şi devastator pentru computere va fi lansat duminică dimineaţă, adică pe 10.10.2010, la ora 10:10:10.

Reprezentanţii companiilor antivirus afirmă că viruşi şi alte softuri rău-intenţionate apar zilnic şi că numai suita deosebită de date face ca ziua de 10 octombrie să capete o atenţie deosebită.

Zvonuri foarte insistente cu privire la lansarea unui astfel de supervirus au circulat intens pe internet în ultima perioadă. După panica generală de acum un deceniu legată de oprirea computerelor pe 1 ianuarie 2000, în fiecare an au existat voci care să avertizeze despre apariţia unui virus apocaliptic într-o astfel de zi.

sursa realitatea.net

Va lovi sau nu virusul apocaliptic pe 10.10.2010?
Rate this post