Oct 172010
 

Cel mai scump telefon din lume a fost lansat doar în două exemplare şi costă 5 milioane de lire sterline.

Cel mai scump telefon din lume a fost lansat doar în două exemplare şi costă 5 milioane de lire sterline.Cel mai scump telefon din lume are culoarea fericirii – roz. iPhone 4 Diamond Rose valorează 5 milioane de lire sterline şi are o carcasă din aur roz, pe care sunt încrustate 500 de diamante.

Navigatorul principal al aparatului este un diamant imens, tot roz, de 7,4 carate, care singur valorează 2 milioane de lire sterline. Nici un detaliu nu a fost scăpat. Telefonul este ambalat într-o cutie de granit imperial, cum altfel decât roz. Aparatul a fost lansat în ediţie foarte limitată. Mai exact, doar două exemplare au fost create.Ideea îi aparţine unui bogat om de afaceri din Australia şi realizarea a fost executată de celebrul designer-ul britanic Stuart Hughes.

Cel mai scump telefon din lume a fost scos la vânzare VEZI FOTO
Rate this post
Oct 172010
 

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, spune că eutanasierea câinilor comunitare într-un stil barbar, precum se întâmplă la Constanţa şi la Cernavodă, sunt înfiorătoare pentru un stat care aparţine Uniunii Europene.

Franco Frattini denunţă omorârea câinilor comunitari în unele oraşe din România, argumentând că fonduri oferite de Italia pentru sterilizarea animalelor au fost folosite eronat, informează publicaţia Il Velino, în ediţia online.

“Avem probleme foarte serioase cu unele oraşe din România, mă refer în principal la Constanţa şi la Cernavodă, unde Ministerul italian de Externe a facilitat acordarea de fonduri italiene pentru sterilizarea câinilor. Primarii acestor oraşe au permis omorârea câinilor în mod oribil şi crud, iar aceste execuţii nu sunt demne de state membre ale Uniunii Europene“, declară Frattini într-un mesaj postat peFacebook.

“M-am adresat statului român la nivelurile cele mai înalte, iar răspunsurile au fost birocratice şi nesatisfăcătoare”, precizează ministrul italian de Externe.

După o anchetă de trei luni, asociaţia Save the Dogs (Salvaţi Câinii) a prezentat înregistrări video care arată uciderea unor câini comunitari în unele oraşe din România. Potrivit asociaţiei, sunt vizaţi inclusiv câini sterilizaţi şi vaccinaţi din fonduri oferite de Italia. Roma a oferit finanţare în perioada 2006 – 2009, facilitând vaccinarea antirabică a 9.000 de câini maidanezi, care, potrivit asociaţiei, ulterior au fost omorâţi.

Potrivit unei înregistrări video prezentată de asociaţie pe site-ulwww.savethedogs.eu, câini din Cernavodă au fost eutanasiaţi în aprilie 2010 de o firmă primată din Constanţa, fără a li se face anestezie, aşa cum prevede legislaţia românească. Potrivit asociaţiei, toţi câinii eutanasiaţi fuseseră sterilizaţi şi vaccinaţi şi nu reprezentau niciun pericol.

sursa realitatea.net

Franco Frattini denunţă eutanasierea brutală a câinilor comunitari în România
Rate this post
Oct 172010
 

Cum în România orice minune durează trei zile, poliţia concediilor medicale ar putea intra în scurt timp în istorie. La doar cinci luni de când au început controalele la domiciliul celor care stau acasă pe motive de sănătate, ordonanţa care înfiinţează această instituţie ar putea să se blocheze în Parlament.

Ordonanţa de Urgenţă care a înfiinţat controalele la domiciliu a celor care stau acasă în concediu medical, a primit deja două voturi negative, de la Comisiile de muncă şi de Sănătate din Camera Deputaţilor. În cazul în care va cădea la vot şi în Plenul camerei,  poliţia concediilor medicale nu se va mai aplica.

În acest caz Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, numărul concediilor medicale eliberate în acest an a scăzut cu 30% şi asta şi datorită faptului că s-au făcut controale la domiciliile beneficiarilor de concedii medicale.

În cele cinci luni de funcţionare, poliţia concediilor medicale a aplicat 443 de amenzi care au totalizat peste 2 milioane de lei. De altfel, 5.000 de medici şi 1.500 de benficiari au fost controlaţi în perioada mai-august.

În urma controalelor 792 de medici au fost sancţionaţi iar 300 de certificate au fost refuzate sau amânate de la plată.

sursa realitatea.net

Poliţia concediilor medicale ar putea fi desfiinţată
Rate this post