Nov 082010
 

Autorităţile asigură că hackerul nu a avut acces la informaţii clasificate.

Site-ul marinei regale britanice a fost atacat de un hacker român, care s-a infiltrat în baza de date, relatează presa britanică.

Site-ul  www.royalnavy.mod.uk nu a putut fi accesat luni. Vizitatorii erau întâmpinaţi cu messajul “Din păcate, site-ul marinei regale este în prezent upgradat. Vă rugăm reveniţi”.

Anterior, un  hacker româna scris pe blogul său că a obţinut acces deplin la site şi la baza de date. Hackerul TinKode susţine că a acţionat vineri, în jurul prânzului.

“Putem confirma că site-ul pentru relaţii cu publicul a fost compromis în weekend. Nu s-au înregistrat pagube, dar, ca precauţie, site-ul a fost suspendat temporar”, a declarat un purtător de cuvânt.

Autorităţile asigură că hackerul nu a avut acces la informaţii clasificate.

Hackerul a postat nume şi date de pe site pe internet, lucru ce i-ar putea ajuta pe alţi hackeri.

Oficialii cred că este vorba despre aceeaşi persoană care a dezvăluit o slăbiciune gravă a site-ului You Tube în iulie.

sursa realitatea.net

Site-ul marinei regale britanice a fost atacat de un hacker român
Rate this post
Nov 082010
 

Cercetătorii specializaţi în studiul celulelor suşă au descoperit o nouă metodă ce permite obţinerea sângelui din celule provenind din piele umană, deschizând astfel drumul către punerea la punct a noi tratamente împotriva cancerului, potrivit unui studiu publicat în revista Nature.

Metoda folosită de cercetătorii canadieni utilizează celule prelevate din pielea umană care sunt apoi transformate în sânge, având aceeaşi semnătură genetică, fără ajutorul celulelor suşă embrionare.

Faptul că noua metodă nu recurge la diverse proceduri medicale complexe şi controversate din punct de vedere etic, ce constau în utilizarea celulelor suşă embrionare, permite simplificarea acestui proces, au explicat autorii studiului.

“Considerăm că, în viitor, vom putea obţine sânge într-un mod mult mai eficient”, a declarat Mick Bhatia, profesor la Institutul McMaster de cercetări în domeniul cancerului şi a celulelor suşă din cadrul Şcolii de medicină Michael G. DeGroote, din oraşul canadian Hamilton (Ontario).

Perspectiva ca un pacient să beneficieze de transfuzii cu sânge provenind din propria piele i-a determinat pe cercetători să afirme că, în viitor, persoanele care au nevoie de transfuzii nu vor mai fi nevoite să recurgă la băncile de sânge.

Această descoperire le va permite, totodată, pacienţilor care fac chimioterapie să suporte acest tratament pe o perioadă mai îndelungată, fără întreruperile actuale, impuse de nevoia organismului de a se regenera.

Cercetătorii au reuşit deja în trecut să transforme în celule sangvine anumite celule tegumentare, însă ei au folosit pentru această procedură celule suşă embrionare. Însă celulele suşă provenind de la embrioni umani, deşi au un potenţial promiţător pentru ştiinţa medicală, includ adeseori riscuri majore, cum este predispoziţia lor de a genera tumori.

Noua metodă permite obţinerea unei cantităţi de sânge suficient de mare pentru a efectua o transfuzie, pornind de la o simplă grefă adultă de piele – cu dimensiunile de 4 x 3 centimetri -, evitând aceste riscuri.

Persoanele care au nevoie de o grefă de măduvă osoasă vor putea să beneficieze şi ele de această descoperire, afirmă John Kelton, decanul Universităţii McMaster.

“Pentru medici, dar mai ales pentru pacienţi şi pentru familiile lor, această boală generează o mare frustrare atunci când absenţa unui donator compatibil ne împiedică să efectuăm o grefă de măduvă osoasă. Descoperirea profesorului Bhatia ne va ajuta să îi tratăm pe aceşti pacienţi, care sunt foarte numeroşi”, a explicat John Kelton.

Testele clinice vor debuta în 2012, iar specialiştii nord-americani consideră că noua metodă va putea fi utilizată pe scară largă în practica medicală peste un interval de timp cuprins între cinci şi zece ani.

sursa realitatea.net

Descoperire uluitoare: Cercetătorii transformă pielea în sânge
Rate this post
Nov 082010
 

Şacalul auriu este o specie nouă în România, fiind cel mai des întâlnită în zona oraşului Giurgiu, în Deltă şi la Călăraşi. Cercetătorii spun că animalul a venit la noi din cauza schimbărilor climatice.

Şacalul auriu s-a întins deja în mare parte din teritoriul ţării noastre, ajungând la Braşov şi chiar până în Maramureş. Dr. Dumitru Murariu, directorul Muzeului Naţional Grigore Antipa, a declarat pentru gandul.info că şacalul a venit la noi din cauza modificării habitatelor din Grecia, cel mai probabil, unde există semnale că ar fi dispărut, în urma schimbărilor climatice.

Nu se ştie numărul exemplarelor de şacali din România sau dacă ar trebui ocrotiţi prin lege, mai scrie gandul.info.

Garda Verde, ce aparţine de ONG-ul Crispus Sibiu,  va trimite un proiect programului european de finanţare LIFE-Biodiver-sitate, pentru a studia populaţiile de şacal din România. Garda Verde a făcut deja o expediţie, Orizont 2010, şi a aflat că şacalului auriu îi place cel mai mult în Deltă şi la Călăraşi.

Şacalul auriu face parte din familia canidelor, precum vulpea şi lupul, şi locuieşte în nordul Africii, în sud-estul şi centrul Europei, dar şi în Asia. Şacalii au 38-50cm înălţime până la umăr şi între 74-106cm lungime, cântărind între 7-15 kg, fiind mult mai mic decât lupul.

Ei preferă să îşi petreacă ziua în zone mlăştinoase, pentru a ieşi noaptea la vânat prin curţile oamenilor, înfruptându-se chiar şi din legume.

În România, şacalul a fost văzut pentru prima oară în 1929, însă apoi a dispărut.

sursa realitatea.net

Şacalul auriu, o nouă specie în România, adusă de încălzirea globală FOTO
Rate this post