Nov 192010
 

Astronomii europeni au descoperit prima exoplanetă originară din altă galaxie decât a noastră, aflată în orbită în jurul unei stele bătrâne şi îndepărtate.

Această planetă exo-galactică a fost denumită HIP 13044 b şi are o masă cu 25% mai mare decât cea a lui Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar.

Planeta orbitează steaua HIP 13044, care se află la 2.200 de ani lumină – un an lumină este echivalentul a 9.460 miliarde de km – de Terra, în constelaţia australă Fornax.

Această stea era la originea unui grup stelar care aparţinea unei galaxii pitice devorate de Calea Lactee, acum 6-9 miliarde de ani.

Planeta se află foarte aproape de steaua sa şi prin urmare are temperaturi extrem de ridicate. Ea orbitează soarele său în doar 16,2 zile.

“Această descoperire este fascinantă întrucât, pentru prima oară, astronomii au putut detecta un sistem planetar de origine extragalactică”, a spus Rainer Clement, astrofizician la Institutul Max-Planck din Germania.

Observaţia a fost făcuţă cu unul din telescoapele ale Observatorului european austral, care să află în La Silla, din Chile, la 2.400 de metri altitudine.

sursa realitatea.net

O planetă din altă galaxie a fost descoperită în Calea Lactee
Rate this post
Nov 192010
 

Ecologiştii au lansat vineri un apel pentru a ajuta unele din cele mai ciudate mamifere din lume, în lupta lor pentru supravieţuire.

Animalele, inculsiv tapiri cu bot-tub şi furnicari cu solzi, sunt descrise drept“răţuştele cele urâte” ale naturii cărora le este foarte greu să concureze împotriva animalelor “fotomodele”, precum urşii polari, panda sau tigrii.

Campania a fost lansată pentru a atrage finanţarea necesară salvării lor de la extincţie, spun experţii.

Speciile au fost adăugate pe lista celor 100 de mamifere diferite din punct de vedere evoluţionar şi în pericol de dispariţie, listă cunoscută drept Edge (Marginea).

Mamiferele Edge sunt unice şi reprezintă diversitatea vieţii pe Pământ“, a declarat Carly Waterman, managerul programului Edge de la Societatea Zoologică de la Londra.

“Dacă aceste specii dispar, caracteristicile lor extraordinare şi comportamentele lor unice vor fi pierdute pentru totdeauna”, a mai spus Waterman.

Primul animal care a fost introdus în lista Edge, delfinul Yangtze, a dispărut deja.

Printre speciile recent intrate în listă sunt şi echidna cu cioc lung a lui Attenborough, leneşul pigmeu cu trei degete, tapirul asiatic, galago pitic Rondo, lemurul cu alb şi negru, delfinul de Gange, pangolinul chinez şi bivolul de pădure Saola.

Delfinul Yangtze

Lemurul alb şi negru

Echidna cu cioc lung a lui Attenborough

Leneşul pigmeu cu trei degete

Tapirul asiatic

Galago pitic Rondo

Delfinul de Gange

Pangolinul chinez (furnicarul cu solzi)

Campanie pentru salvarea celor mai urâte animale GALERIE FOTO
Rate this post
Nov 192010
 

Toamna se pregăteşte să lase loc iernii, sezonul în care la cabinetele medicilor se înregistrează cea mai mare aglomeraţie. Virozele respiratorii, gripele, dar şi alte afecţiuni virale pot fi prevenite mulţumită câtorva secrete.

Consumă legume la fiecare masă. Nelipsite de pe masă ar trebui să fie merele, portocalele şi lămâile, care împreună cu roşiile, gogo şarii, ceapa, usturoiul şi ardeiul iute trebuie consumate zilnic, pentru întărirea sistemului imunitar, potrivit libertatea.ro.

Imunizează-te cu seruri naturale. Aceste seruri sunt recomandate mai ales persoanelor care nu tolerează injec ţiile clasice, fiind alergice la componentele acestora.

Ceaiurile de plante dau energie. Încearcă infuziile din fructe de pădure sau cele de ceai verde cu lămâie, iar dacă apreciezi mai mult plantele medicinale, apelează la brânduşa de toamnă, levănţică sau mentă.

Ia suplimente alimentare. Alege comprimate care îţi asigură necesarul zilnic de vitamine esenţiale şi de minerale. Dacă vrei doar să îţi întăreşti imunitatea, cere farmacistului vitamina C şi urmează cu stric teţe indicaţiile de administrare.

Fă-ţi anual vaccinul antigripal. Bolnavii cronici, vârstnicii şi copiii se pot imuniza gratuit la medicul de familie, în timp ce alte persoane trebuie să cumpere serul din farmacii.

Detoxifiere cu păpădie. Prescrisă ca tratament natural pentru hepatita C şi pentru anemie, păpă dia mai are o mulţime de beneficii pentru sănătate. De exemplu, pentru că ajută la eliminarea toxinelor şi a sării în exces, e indicată în detoxificarea ficatului şi buna func ţionare a sistemului digestiv.

Prunele sunt antidepresive. Renumite ca laxativ natural, prunele au şi un puternic efect tonic asupra celulelor nervoase, ca urmare a concentraţiei crescute de vitamine din gama B. Sunt recomandate în perioadele de conva les cenţă şi pentru combaterea depresiei.

sursa realitatea.net

Şapte secrete cu care vei face faţă bolilor din sezonul rece
Rate this post