Mar 072010
 

Piesa câştigătoare a fost desemnată pe baza mediei dintre notele date de juriu şi voturile acordate de public.

România va fi reprezentată la Eurovision 2010 de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu cu melodia “Playing with Fire”. Aceştia au câştigat sâmbătă seară selecţia finală naţională desfăşurată la Circul “Globus” din Capitală.

Paula Seling şi Ovi au obţinut 12 puncte din partea juriului Eurovision şi 12 puncte din partea publicului, echivalentul a 23.412 voturi telefonice. Cei doi s-au clasat pe primul locatât în preferinţele juriului, cât şi în cele ale publicului.

Pe poziţia a doua în clasamentul final s-au situat Luminiţa Anghel, Tony Tomas şi Adrian Piper, care au interpretat piesa “Save their Lives”, iar pe locul al treilea s-a clasat Cătălin Josan, cu melodia “Around, Around”.

Prezentatorii galei au fost Horia Brenciu şi Valentina Pelinel, iar Olsen Brothers, câştigătorii Eurovison 2000, au fost invitaţii speciali ai evenimentului.

Pentru România, s-au confruntat pentru a ajunge la Oslo 16 finalişti. Juriul a fost alcătuit din Călin Geambaşu (compozitor), Dana Dorian (critic muzical), Andrei Kerestely (compozitor), Sanda Cepraga (regizor muzical), Dida Drăgan (interpret), Adrian Despot (compozitor), Cornel Fugaru (compozitor), Andrei Partos (realizator de emisiuni radio), Titus Andrei (realizator de emisiuni radio și președinte al juriului). Coproducatorii au fost reprezentaţi de Horia Romanescu (director programe TVR) si Alexandru Catalan (director comunicare Adevarul).

Piesa câştigătoare a fost desemnată pe baza mediei dintre notele date de juriu şi voturile acordate de public. Fiecărei piese i s-a alocat un număr de telefon care a fost afişat pe parcursul melodiei, în mod egal pentru toţi concurenţii. Telespectatorii au putut vota pentru una sau mai multe melodii, o singură dată pentru fiecare melodie, prin telefon, din momentul în care s-au declarat deschise liniile telefonice, care au putut fi accesate timp de 30 de minute. Notarea din partea juriului s-a făcut  înainte de a începe televotingul.

Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu vor reprezenta România  la finala Eurovision, care va avea loc pe 29 mai la Oslo. În plus, cei doi au primit un trofeu conceput şi realizat de artistul plastic Alexandru Ghilduş.

Piesele incluse în selecţia naţională Eurovision 2010 au fost următoarele:

Răzvan Krivach- “Jack Pott”
Luminiţa Anghel, Tony Tomas, Adrian Piper- “Save their lives”
Paula Seling & Ovi- “Playing with fire”
Dalma- “I’m running”
Alexandra Ungureanu- “Crazy”
Pasager- “Running out of time”
Lora & Sonny Flame- “Come along”
Hotel FM – “Come as one”
Zero- “Ley me down”
Lucia Dumitrescu- “See you in Heaven”
Paula Seling & Kamara – “It’s not too late”
Lulu & The Puppets – “Searching for perfect emotion”
Anda Adama & Connect-R – “Surrender”
Tina G. – “Love is war”
Alexa – “Baby”
Cătălin Josan – “Around Around”.

sursa:realitatea.net

Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu vor reprezenta România la Eurovision. VEZI PIESA CÂŞTIGĂTOARE
Rate this post
Mar 072010
 

Nivelul de folosire a internetului în Europa de Est este mai mic decât cel din Europa Centrală. Cu toate acestea, internauţii est-europeni sunt cei mai activi pe reţelele de socializare. În ultima lună, 59 la sută dintre utilizatorii est-europeni chestionaţi şi-au actualizat profilul pe reţelele de socializare, în timp ce media europeană este de 52 la sută. Pe primul loc, cu cea mai mare rată de implicare este Ungaria, cu 65 la sută, urmată de ţara noastră, cu 61 la sută şi Polonia, cu 56 la sută.

Internauţii din Europa de Est petrec cel mai mult timp într-o sesiune online. 49% dintre cei intervievaţi în Ungaria, Polonia şi România se uită la TV sau la conţinut video online, 44% ascultă radioul în timp real pe internet, 31% descarcă muzică şi 27% se joacă sau pariază online. Cercetarea a fost realizată în 16 ţări europene, pe un eşantion de 32 de mii de utilizatori ai internetului.

Youtube a atins numărul record de 10 milioane de utilizatori unici simultani în timpul unui concert U2transmis în direct pe internet. Twitter, reţeaua prin care mesajele scurte pot fi făcute publice, a ajuns la 50 de milioane de postări zilnice.

Potrivit unui studiu eurostat, în 2009, 38% din gospodăriile româneşti aveau conexiune la internet.Totuşi, ţara noastră era pe penultimul loc în Europa, în ceea ce priveşte accesul la internet, doar bulgarii fiind mai văduviţi de minunile tehnicii moderne. Copiii sunt vulnerabili la volumul imens de informaţie nefiltrată de pe internet. Un singur click desparte informaţiile utile de cele cu caracter violent sau vădit negativ.

Jocul online FarmVille pare să-i fi cucerit fără drept de apel pe internauţi. Sunt peste 100 de milioane de oameni care îşi vizitează ferma virtuală în fiecare lună. Profilul utilizatorilor este alcătuit din adulţi trecuţi de 34 de ani, dintre care mai mult de jumătate sunt femei. E un segment de utilizatori de Internet care n-a mai fost niciodată atât de bine exploatat în domeniul jocurilor online. Creatorii FarmVille spun că tocmai la acest segment s-au gândit şi ei când au făcut un joc accesbil oricui are o conexiune la Internet. Şi nu contează dacă esti la muncă, acasă sau în vacanţă, oricând  poţi găsi  20-30 de minute ca să ai grijă de fermă.

“E un mod mai plăcut de a comunica, din spatele unui monitor, cu prieteni din lume întreagă, având aceleaşi facilităţi fără să baţi drumul pe o vreme nefavorabilă”, susţine Cristi Dorombach. Psihologul Hanibal Dumitraşcususţine, pe de altă parte, că internetul nu poate înlocui interacţiunea directă, ci rezolvă doar nişte probleme pe termen scurt, avertizând asupra pericolului “dependenţei şi al tulburărilor de personalitate”.

Dragoş Stanca, director al F5, divizia new media a trustului Realitatea-Caţavencu, este mai nuanţat: “Internetul nu este doar un mijloc media, prin care oamenii pot să culeagă informaţii sau să de distreze, este un mod de comunicare şi de business, socializarea este o componentă importantă. Aşa cum folosim telefonul mobil din ce în ce mai mult, este firesc să folosim şi internetul. Există şi derapaje, dar nu e cazul să radicalizăm”.

sursa:realitatea.net

Românii se află pe locul doi în topul celor mai activi europeni pe reţelele de socializare
Rate this post
Mar 072010
 

Preşedintele PSD Victor Ponta este convins că, în 2014, candidatul PSD va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

“Eu sunt convins că în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2014 va fi candidatul PSD şi, în acelaşi timp, cred că în 2014 nu va mai fi acea alianţă anti-personală. Cred că în 2014, dreapta şi stânga vor veni cu câte un candidat puternic şi bătălia va fi mult mai ideologizată şi mai puţin personalizată decât a fost anul trecut”, a spus Ponta la Realitatea TV.

Victor Ponta a menţionat că PSD nu va mai face alianţe cu PNL sau PD-L.

“Cât o să fiu eu preşedinte PSD, PSD nu va mai face nicio înţelegere pe sub masă, ci va avea întotdeauna o poziţie publică foarte clară. Nu vom mai face alianţe nici cu PD-L, nici cu PNL, vom încerca, dacă suntem la guvernare, să fim cu un program politic social-democrat, dacă nu, stăm în opoziţie până când suntem suficient de puternici”, a mai declarat Ponta.

sursa:realitatea.net

Ponta: PSD nu va mai face nicio înţelegere pe sub masă
Rate this post