Apr 032011
 

 

Televiziunile occidentale încearcă să integreze reţelele sociale, Facebook sau Twitter, în programele lor pentru a atrage cât mai mulţi tineri.

 

Canalul american HBO a prezentat luna trecută filmul “Private Parts”, despre Howard Stern, în acelaşi timp extravagantul star comentând live pe parcursul transmisiunii TV prin intermediul Twitter, potrivit romanialibera.ro.

În Noua Zeelandă, televiziunea TVNZ tocmai a lansat un nou post destinat tinerilor, canal ce foloseşte Facebook pentru crearea unui show de divertisment interactiv. Programul “U live” combină comentariile, chat-ul, voturile online şi imaginile de profil ale utilizatorilor într-un show TV interactiv.

“Social TV este versiunea modernă a ceea ce era un spectacol de divertisment de sâmbătă seara”, afirmă Reggie James, de la agenţia de marketing Digital Clarity, citat de BBC.

Money

MONEY.ro

 

Cum poţi sta pe Twitter la televizor
Rate this post
Apr 032011
 

 

Un britanic a hotărât să scrie o carte în care să povestească o serie de întâmplări legate de catastrofa care a lovit arhipelagul japonez în ziua de 11 martie.

 

Cu ajutorul reţelelor sociale Facebook şi Twitter, un britanic care locuieşte de mulţi ani în arhipelagul nipon a reuşit să creeze “Quakebook”, un volum cu poveşti şi fotografii care au legătură cu seismul şi tsunamiul ce au lovit Japonia luna trecută, scrielibertatea.ro.

Proiectul a început pe 18 martie, când bărbatul a postat pe Twitter următorul mesaj: “Vreau să scriu o carte despre experienţele trăite în timpul seismului, să o public şi să donez toţi banii obţinuţi din vânzarea ei Crucii Roşii. Dacă scriem toţi câte 250 de cuvinte – o pagină, adică -, cartea va putea fi publicată în câteva zile”.

După doar 45 de minute, el a primit cel dintâi text, iar în câteva zile, peste 200 de persoane, atât din Japonia, cât şi din străinătate, au decis să se implice în proiect. Versiunea tipărită a “Quakebook” va putea fi achiziţionată în curând on-line.

Money

MONEY.ro

 

“Quakebook” – mărturii incredibile de pe Twitter şi Facebook despre catastrofa din Japonia
Rate this post
Apr 032011
 

 

Industria IT şi telecom se bazează tot mai mult pe funcţiile touch ale ecranelor de telefoane, tablete-PC sau laptopuri. Şi se renunţă la tastaturi în favoarea unui ecran secundar.

 

Acer Iconia, laptopul dual-screen al producătorului taiwanez, a câştigat anul acesta premiul Last Gadget Standing la Consumer Electronic Show din Las Vegas.

„Iconia Touchbook dovedeşte din nou faptul că Acer dezvoltă şi reinventează concepte IT“, a declarat în momentul respectiv Bogdan Iftemie, directorul de vânzări al Acer România. Deşi nu este cazul unui nou concept (primul notebook cu dual-screen fiind un Toshiba Libretto, care între timp a ieşit din fabricaţie), Iconia reuşeşte să convingă că laptopul poate fi utilizat la fel ca un smartphone cu touchscreen de ultimă generaţie. Evident, la o scară de mărime incomparabilă.

„Notebookul nostru cu două ecrane de 14 inci reprezintă soluţia perfectă pentru navigarea pe internet, deschiderea de materiale multimedia şi lucrul cu aplicaţii de productivitate, oferind o experienţă vizuală unică“, a mai spus Bogdan Iftemie. Declaraţie care condensează foarte bine principalele calităţi ale Iconia şi în care se poate observa că nu se aminteşte de tastatură, mai exact de scris documente mari, aşa cum scrie un jurnalist. Indiferent cât de bine răspunde la atingere, o tastatură virtuală nu se compară cu una fizică atunci când trebuie să scrii mult şi repede. Citeşte mai mult pe capital.ro.

Money

MONEY.ro

 

Gadgetul anului 2011 ameninţă supremaţia tastaturilor fizice
Rate this post