Apr 222011
 

 

Apple trebuie să clarifice o serie de întrebări referitoare la stocarea datelor utilizatorilor pe iPhone, iPad şi alte aparate, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al ministerului pentru protecţia consumatorilor din Germania.

 

Senatorul american Al Franken a făcut miercuri o solicitare similară, în urma unui raport al unor cercetători în domeniul securităţii, care acuză că sistemul de operare al produselor Apple conţine un fişier secret care înregistrează locul în care se află posesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani, potrivit Mediafax.

“Apple trebuie să dezvăluie unde, pentru cât timp şi în ce scop sunt păstrate aceste date, cine are acces la ele şi cum le protejează de accesarea neautorizată, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului german, Holger Eichele. El a adăugat că o astfel de colectare şi stocare în secret a datelor privind localizarea smartphone-ului reprezintă o încălcare gravă a dreptului la viaţă privată a utilizatorului.

Legislaţia din Germania referitoare la protejarea datelor este deosebit de strică, iar companii precum reţeaua de socializare Facebook şi motorul de căutare Google au avut probleme cu autorităţile de reglementare.

Fişierul în care sunt stocate datele, deşi ascuns, nu are sisteme de protecţie şi permite unui hacker cu acces la iPhone sau iPad să afle locaţiile în care s-a aflat posesorul, au afirmat Pete Warden, fost inginer la Apple, şi Alasdair Allan, cercetător la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.

Descoperirea celor doi vine în contextul intensificării atenţiei asupra modului în care companiile tehnologice colectează, arhivează şi transmit informaţiile strânse de la clienţii care utilizează aparatură digitală.

Un purtător de cuvânt al Apple Germany a refuzat să comenteze subiectul.

Money

MONEY.ro

 

Germania cere Apple clarificări legate de un fişier spion la iPhone şi iPad
Rate this post
Apr 222011
 

 

O descoperire provoacă dezbateri în lumea ştiinţifică. Unii cercetători cred că au descoperit o nouă specie de oameni după ce au analizat mai multe fosile găsite în Africa

 

Un craniu descoperit în aprilie 2010 în Africa de Sud se crede că ar aparţine unei noi spoecii de oameni, care ar fi trăit pe Pământ înainte de Homo Sapiens. Confrom cercetărorilor, aceşti oameni erau bipezi şi aveau trăsături foarte apropiate cu cele ale omului modern.

Fosilele datează de două milioane de ani şi ar putea da peste cap toate teoriile cu privire la evoluţia umană. Dimensiunile creierului erau foarte mici, conform măsurătorilor, specia fiind apropiată mai mult de Australopithecus decât de Homo Sapiens. Tocmai de aceea, mulţi oameni de ştiinţă sunt sceptici cu privire la această nouă descoperire.

Money

MONEY.ro

 

S-a descoperit o nouă specie de oameni
Rate this post
Apr 222011
 

 

Preţul aurului a urcat vineri la un nou record istoric, de 1512,47 dolari uncia, înregistrând o creştere de 1,5% în această săptămână, pe fondul deprecierii dolarului şi al îngrijorării vizând datoriile suverane, relatează Bloomberg.

 

Dolarul a coborât la cel mai mic nivel din august 2008 faţă de principalele şase valute, în urma speculaţiilor privind intenţia Federal Reserve (Fed) de a păstra dobânzile la un nivel scăzut. Din decembrie 2008, Fed a menţinut dobânda cheie în intervalul 0-0,25% şi şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona, până în iunie, titluri de trezorerie de 600 de miliarde de dolari, pentru a stimula economia.

La începutul săptămânii, Standard & Poor’s a şi-a revizuit perspectiva de rating acordată SUA de la stabilă, la negativă. Violenţele din Orientul Mijlociu, criza datoriilor suverane din Europa şi criza nucleară din Japonia au propulsat preţul aurului cu 31% în ultimul an.

Totodată, argintul cu livrare imediată s-a tranzacţionat vineri la valoarea de 46,86 dolari uncia, în creştere cu 0,6%, cel mai ridicat preţ din 1980. Preţul argintului a urcat cu 9% în această săptămână, îndreptându-se spre a cincea săptămână de creştere.

La Bursa din Hong Kong, aurul a atins, miercuri, preţul record de 1500,70 dolari uncia, traderii apreciind că este vorba de o reacţie a pieţei la anunţul Standard & Poor’s privind perspectiva negativă asupra ratingului Statelor Unite, relata BBC News.

Money

MONEY.ro

 

Preţul aurului a atins un nou record istoric
Rate this post