Jan 152011
 

Au stârnit controverse şi mirări şi s-au învârtit miliarde de dolari. Marile companii care activează în domeniul tehnologiei au ieşit la cumpărături în 2010 şi şi-au îmbunătăţit afacerile. Vezi mai jos despre cine este vorba, potrivit unui clasament realizat de publicaţia BusinessInsider.com.

Citește articolul integral peMONEY.ro si află care au fost cele 10 tranzacţii deştepte în domeniul tehnologiei realizate în 2010

Top 10 tranzacţii deştepte în domeniul tehnologiei realizate în 2010
Rate this post
Jan 152011
 

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au creat primii pui de găină modificaţi genetic, rezistenţi la gripă aviară, relatează BBC News.

Echipa de cercetători a introdus o genă artificială în celulele puilor de găină, care conţinea şi o tulpină a virusului aviar atenuat. Prin această metodă, păsările inoculate se îmbolnăvesc, dar restul capătă imunitate, potrivit agerpres.ro. Echipa este de părere cămodificarea genetică este inofensivă pentru animale şi oamenii care le mănâncă.

Industria avicolă nu a primit aceste veşti cu zâmbetul pe buze. Peter Bradnock de la Consiliul Avicol Britanic a declarat că este absolut necesar ca această procedură să fie studiată mai îndeaproape pentru a aprecia posibilele efecte pe termen lung, înainte ca producători de alimente să înceapă să folosească această tehnică

sursa realitatea.net

Cercetătorii britanici au creat primele păsări rezistente la gripă aviară
Rate this post
Jan 152011
 

Pământul se va confrunta în viitor cu un dezastru imens cauzat de suprapopulare – planeta va fi secătuită de resursele vitale, arată un studiu publicat miercuri.

Suprapopularea este o problemă mult mai mare decât schimbările climatice, potrivit Instituţiei inginerilor mecanici, din Marea Britanie.

În următoarele şase decenii populaţia Pământului va exploda, crescând de la 6.9 miliarde în prezent, la 9.5 miliarde în 2075, spune raportul.

În fiecare an, populaţia planetei va creşte cu 75 de milioane, echivalentul întregii populaţii a Marii Britanii.

Cea mai mare creştere va fi înregistrată în Africa, urmată de Asia.

Populaţia urbană a lumii va creşte de la 3,3 miliarde în 2007, la 6,4 miliarde în 2050.

Fără schimbări drastice. nu vor rămâne însă suficiente resurse pentru a satisface nevoile primare ale oamenilor precum apă, hrană, energie şi adăpost, avertizează studiul  intitulat “Populaţia: O planetă, prea mulţi oameni”.

Schimbările climatice vor adăuga stres în plus asupra resurselor, ceea ce va duce la un miliard de oameni care se vor muta din regiuni inospitaliere.

Miliarde de oameni vor suferi de foame, sete şi vor trăi în condiţii mizerabile, ceea ce va duce la conflicte civile.

Raportul, alcătuit cu ajutorul a 70 de ingineri din întreaga lume, prezintă o serie de obiective de inginerie care să ajute lumea să scape de dezastru şi face apel la o iniţiativă globală de inginerie, care să rezolve problemele de energie, apă, hrană, urbanizare şi finanţe.

Soluţiile de inginerie precum reducerea consumului de energie, stocarea îmbunătăţită a alimentelor şi extragerea apei din stratul acvifer ar putea permite Pământului să susţină o populaţie de 9,5 miliarde, spune dr. Tim Fox, principalul autor al studiului.

Aceste soluţii vor costa extrem de mult, însă toate naţiunile şi-ar permite dacă ţările bogate le vor ajuta.

sursa realitatea.net

Dezastru prin suprapopulare: Populaţia Terrei creşte cu 75 de milioane de oameni pe an
Rate this post