Jun 282011
 

 

Chiar dacă reţeta Apple de a reinventa concepte şi produse de la zero are de cele mai multe ori materializări spectaculoase, din păcate de data aceasta rezultatele sunt departe de a mulţumi, potrivit playtech.ro.

 

Ultimul astfel de produs care a trezit mai multe dezamăgiri decât entuziasm printre clienţii companiei este Final Cut Pro X. Această noua versiune a popularei aplicaţii pentru editare video la nivel profesionist, deşi este mult mai ieftină decât vechile versiuni şi are o interfaţă regândita mult mai prietenoasă, din păcate are şi câteva handicapuri în comparaţie cu vechea versiune. Rezultatul? Amatorii sunt exaltaţi, dar puţini, profesioniştii sunt dezamăgiţi şi mulţi.

Printre nemulţumiri se număra lipsă posibilităţii de a importă proiectele create în vechile versiuni de Final Cut Pro, lipsă posibilităţii de a lucra cu mai multe feed-uri video simultan (multicamera), de a lucra cu conţinutul generat de către camerele RED, de a modifică în parametrii de export ai formatului QuickTime rezultate din proiectele Final Cut Pro X, la care se adaugă multe alte funcţii prezente în versiunile anterioare. Citeşte mai mult pe playtech.ro.

Money

MONEY.ro

 

Apple face greşeli mari: Final Cut Pro X
Rate this post
Jun 282011
 

 

Un asteroid de mărimea unui autocar a trecut luni extrem de aproape de planeta noastră, oferindu-le astronomilor şi pasionaţilor şansa de a-l fotografia.

 

Asteroidul 2011 MD a fost cel mai aproape de Pământ în jurul orei 20 (ora României), când s-a aflat la circa 12.000km deasupra noastră. El a zburat deasupra Oceanului Atlantic şi a coastei Antarcticii. Ultimele estimări arată că 2011 MD are între 5-20m lăţime.

Întâlnirea cu Pământul a trimis asteroidul pe o nouă traiectorie prin sistemul solar. Obiectul a zburat sub sateliţii geosincroni, dar deasupra Staţiei Spaţiale Internaţionale, precizează NASA.

Astronomii din întreaga lume l-au urmărit luni îndeaproape pe 2011MD, reuşind să îl surprindă în câteva imagini. Din păcate, fotografiile nu sunt detaliate, din cauza mărimii reduse a asteroidului.

video

Money

MONEY.ro

 

Primele imagini cu asteroidul care a trecut luni pe lângă Pământ FOTO şi VIDEO
Rate this post
Jun 282011
 

 

Sute de specii noi au fost descoperite în Filipine, inclusiv o stea de mare bizară care să hrăneşte cu lemn scufundat, dar şi un rechin “gonflabil”, care se umflă cu apă pentru a speria prădătorii.

 

Oamenii de ştiinţă au înfruntat lipitorile şi mulţimea de creaturi veninoase din munţii şi apele din Filipine, pentru a descoperi peste 300 de specii noi: sute de insecte şi păianjeni, peste 50 de melci de mare frumos coloraţi şi mai multe tipuri de corali ţepoşi.

Cercetătorii de la Academia de Ştiinţe din California şi colegii lor de la Universitatea din Filipine şi de la Muzeul Naţional din Filipine, au mers într-o expediţie de 42 de zile, în această primăvară, în insula Luzon, cea mai mare din arhipeleagul filipinez, precum şi în apele înconjurătoare.

Expediţia, plină de pericole, a încununat eforturile lor cu rezultate incredibile.

Printre descoperiri se numără o cicadă care “râde”, un peşte care seamănă cu un vierme şi se ascunde printre corali, dar şi o nouă specie de rechin “gonflabil”. Acesta îşi umple stomacul cu apă pentru a se umfla cât poate de mult, în speranţa că îşi va speria inamicii. În plus, acest tip de rechin se princepe de minune la camuflare.

Unul dintre noii arici de mare descoperiţi este foarte mic – se numeşte arici de mare bob de mazăre, pentru că… este cât un bob de mazăre“, explică cercetătorul Terrence Gosliner, de la Academia de Ştiinţe din California şi liderul expediţiei.

Aceste descoperiri susţin teoria potrivit căreia Filipinele sunt una din cele mai importante zone de pe Pământ, din punct de vedere al biodiversităţii. Cercetătorii chiar sugerează că apele din Filipine găzduiesc mai multe specii decât în oricare altă parte a planetei.

Cercetătorii îşi vor prezenta rezultatele preliminare pe 30 iunie, la Academia de Ştiinţe din California.

 

Money

MONEY.ro

 

Rechinul “gonflabil”, descoperit în Filipine, alături de alte 300 de specii FOTO
Rate this post