Aug 062011
 

Un nou fenomen ia avânt în campusurile universitare americane. Tinerele aflate la studii au început să îşi caute “sponsori” pe Internet, bărbaţi bogaţi care le vor acoperi costurile studiilor contra favoruri mai mult sau mai puţin erotice.

 

Costul studiilor universitare este în creştere în Statele Unite. În unele cazuri, poate depăşi uşor suma de 30.000 de dolari pe an. În aceste condiţii, portalurile care le fac cunoştinţă tinerelor studente cu bărbaţi bogaţi şi singuri înregistrează un real succes.

Unul dintre cele mai mari site-uri de profil susţine că aproximativ 300.000 dintre membri săi sunt tinere care urmează cursurile unei facultăţi.

“O prietenă mi-a spus acum ceva vreme că a intrat pe un site şi a găsit pe cineva care o ajută să îşi plătească studiile. Aşa că m-am gândit: dacă voi avea o relaţie cu un bărbat mai în vârstă, de ce nu cu unul care este generos”, spune una dintre tinere.

Tinerele susţin că o întâlnire cu un “sponsor” generos le poate aduce un profit de 5.000 de dolari într-o singură zi. Studentele insistă că toate aranjamentele făcute online sunt perfect legale şi că ele nu practică prostituţia: “Dacă aş fi o prostituată, m-aş întâlni cu oameni pe care i-aş vedea o oră, pentru un act foarte specific, contra unei sume precise de bani“.

Experţii în drept le contrazic şi susţin că orice schimb de favoruri sexuale pentru bani înseamnă prostituţie. Cu toate acestea, afacerea online continuă să prospere, iar tinerele aflate în căutare de fonduri pot găsi uşor un bărbat dornic să le sponsorizeze studiile, cumpărăturile sau vacanţele exotice.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Sex contra bani de studii, un nou fenomen în campusurile americane
Rate this post
Aug 062011
 

Preşedintele SUA, Barack Obama, a dat asigurări vineri că economia americană îşi va reveni din criză, pe fondul temerilor privind o nouă intrare în recesiune, informează AFP.

 

“Doresc ca americanii şi partenerii noştri din întreaga lume să ştie acest lucru: vom ieşi din criză, lucrurile se vor îmbunătăţi”, a spus Obama, în momentul în care pieţele financiare sunt preocupate din cauza perspectivelor economiei globale, informează MEDIAFAX.

Barack Obama a subliniat că, în pofida unui “an tumultos”, economia a reuşit să creeze locuri de muncă în sectorul privat 17 luni la rând. Totuşi, liderul de la Casa Albă a avertizat că ritmul actual de creştere nu este suficient pentru a compensa pierderea a opt milioane de locuri de muncă provocată de recesiune.

“Trebuie să creăm un ciclu autosuficient, în care lumea să poată cheltui şi economia să poată face angajări, pe fondul creşterii economice”, adaugă Obama, într-un discurs rostit la centrul Navy Yard din Washington, în faţa veteranilor militari.

“Preocuparea mea actuală, întreaga mea atenţie se concentrează pe angajarea celor rămaşi fără locuri de muncă, creşterea salariilor, reconstruirea sentimentului de siguranţă al clasei mijlocii”, a subliniat preşedintele SUA.

Înfiinţarea de locuri de muncă în Statele Unite s-a accelerat peste aşteptări în iulie, iar şomajul a scăzut de la 9,2% la 9,1%, ca urmare a angajărilor din sectorul privat, evoluţie care ar putea calma temerile privind intrarea economiei într-o nouă recesiune. Numărul de locuri de muncă din Statele Unite a crescut cu 117.000 în iulie, potrivit Departamentului Muncii, peste aşteptările de 85.000 ale pieţelor financiare. Rata şomajului a coborât la 9,1%, de la 9,2% în iunie, însă această evoluţie s-a datorat mai ales ieşirii unui număr mai mare de persoane de pe piaţa muncii.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Obama dă asigurări că Statele Unite îşi vor reveni din criza economică VIDEO
Rate this post
Aug 062011
 

 

De când s-a retras din afaceri, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a investit zeci de miliarde de dolari în diverse cauze care ar putea să schimbe lumea în bine. Printre campaniile sale se numără lupta cu diverse boli, combaterea foametei şi mai multe proiecte ecologiste. Aceste iniţiative i-au atras simpatia publicului, care nu-l mai percepe ca pe un magnat bogat şi dornic de câştiguri, ci ca pe un filantrop ce luptă pentru binele omenirii.

Proiectele umanitare ale lui Bill Gates sunt diverse. De la medicină, la inginerie genetică şi până la campanii de sensibilizare a publicului.  Astfel, fundaţia Bill and Melinda Gates a reuşit să eradicheze aproape în totalitate poliomielita. Instituţia a lansat o campanie agresivă de vaccinare, care a dus la scăderea numărului de îmbolnăviri cu 99%. Fondatorul Microsoft spune că va continua campania până când maladia va dispărea total.

O altă boală căreia Gates i-a declarat război este malaria. El a investit într-un program-test în Zambia, în cadrul căruia le-a oferit oamenilor plase contra ţânţarilor şi insecticide. Rezultatul a fost unul uluitor. Numărul de îmbolnăviri a scăzut drastic, deoarece malaria e transmisă, în general, prin muşcături de ţânţar.

La capitolul protecţia mediului, magnatul vrea să realizeze biocombustibil din materii fecale şi să revoluţioneze toaletele, astfel încât să recicleze aproape toate deşeurile.

De asemenea, Gates finaţează mai multe proiecte de cercetare menite să modifice unele fructe şi legume ca să le facă mai hrănitoare. Noile alimente ar putea reduce drastic foametea.

Nici măcar averea enormă a soţilor Gates nu e însă de ajuns pentru a rezolva toate problemele lumii. Astfel că, ei fac campanii pentru a-i convinge pe ceilalţi bogătaşi ai planetei, să se implice în acţiuni caritabile.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Vezi proiectele de zeci de miliarde de dolari ale lui Bill Gates care ar putea să salveze lumea Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/vezi-proiectele-de-zeci-de-miliarde-de-dolari-ale-lui-bill-gates-care-ar-putea-sa-salveze-lumea_859516.html#ixzz1UGvRctwc
Rate this post