Aug 262011
 

 

În ciuda personalităţilor total diferite, noul director al Apple, Tim Cook şi Steve Jobs au condus împreună compania în utimii ani. Jobs se ocupa de dezvoltarea noilor produse, dar Cook era cel care făcea bani din din produsele Apple şi gestiona pieţele.

Tim Cook, nou şef de la Apple a preluat frâiele celei mai importante companii de high-tech de la Steve Jobs. Nu este pentru prima oară când Cook conduce afacerile Apple. A mai facut-o în perioada august-septemebrie 2004 şi din iunie 2009 până în ianuarie 2011.

În 1998 Tim Cook s-a angajat la Apple, iar în 2005 a fost numit director general delegat. Înainte de Apple, Cook a mai lucrat la Compaq şi la IBM şi are diplome de la universităţile Duke şi Auburn. Cook era responsabil de vânzările mondiale ale companiei, inclusiv de gestionarea  lanţului de producţie, de activităţile de vânzare şi de serviciile de garanţie din lumea întreagă.

“Tim conduce Apple de mult timp. Steve este imaginea companiei şi este foarte implicat în dezvoltarea produselor, dar Tim intră în posesia acestor produse şi le transformă în sume imense”, spunea în 2009 Michael Janes, unul dintre cei mai vechi anagajaţi ai companiei. Potrivit lui Janes, Cook a recuperat creşterea pierdută de Apple în anii “90 şi a dus disciplină şi eficacitate  în companie.

“Cook este dependent de muncă şi de sala de gimnastică şi este cunoscut pentru că este la fel de obsedat şi exigent ca şi Jobs. Este de cele mai multe ori primul care ajunge la birou şi ultimul care pleacă. Începe să le trimită e-mail-uri angajaţilor la 4.30 dimineaţa şi mulţi ani la rând avea o teleconferinţă duminică seara pentru a-şi pregăti întâlnirile de luni dimineaţa “.

Steve Doil, unul dintre foştii colegi de la Compaq şi apoi de la Apple a spus că nu l-a auzit niciodată pe Cook să ridice tonul, spre deosebire de Jobs care este cunoscut pentru comportamentul său sangvin. “Dacă Jobs este yang, Cook este yin-ul său, un conducător calm, modest, care vorbeşte blând şi care nu ar fi putut fi mai diferit de personalitarea sarcastică şi ieşită din comun a lui Jobs”, declara Doil.

Cook a fost răsplătit de către consiliul de administraţie al Apple (din care face parte şi fostul vice-preşedinte american Al Gore) cu cinci milioane de dolari şi acţiuni în valoare de 17 milioane în 2010. În ciuda acestor sume, în septememrie 2010 au apărut zvonuri (repede dezminţite) că ar prelua conducerea Hewlett-Packard, şi se pare că tot n 2010 era favorit pentru a prelua conducerea General Motors.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Tim Cook şi Steve Jobs – yin şi yang. Cine este noul director de al Apple
Rate this post
Aug 262011
 

 

Oamenii de ştiinţă susţin că, la o adâncime de 4000 de metri, s-ar afla o apă subterană.

Cercetătorii din America de Sud susţin că un râu subteran ar străbate continetul pe o distanţă de 6000 de kilometri. Conform oamenilor de ştiinţă, acesta ar curge la o adâncime de 4000 de metri, cu un debit de 3000 de metri cubi pe secundă.

O situaţie asemănătoare s-ar afla şi în Italia, sub Tibru aflându-se un râu subteran.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Descoperire uimitoare: Un râu subteran de 6000 de km sub Amazon VIDEO
Rate this post
Aug 222011
 

 

Experţii susţin că au descoperit cele mai vechi fosile din lume. Potrivit cercetătorilor britanici şi australieni, bacteriile microscopice au trăit acum 3,43 miliarde de ani într-un mediu fierbinte, ostil şi fără oxigen.

Creaturile s-au dezvoltat în sulful emanat de vulcani.

Fosilele lor, care sunt mult prea mici pentru a fi văzute cu ochiul liber, au fost găsite în nisipul de pe cea mai veche plajă australiană, din Strelley Pool, în regiunea Pilbara.

“Pe Pământul de la începuturi, unde oxigenul era rar sau chiar absent, viaţa a trebuit să se folosească de alte mijloace pentru a evolua“, a declarat liderul cercetătorilor, dr. David Wacey, de la Universitatea Western Australia.

Abilitatea de a respira sulf a fost una din cele mai timpurii stagii de tranziţie de la o lume non-biologică la una biologică“, a mai spus Wacey.

Unii experţi cred că cele mai vechi fosile din lume sunt stromatolitele, care au existat încă de acum 3.5 miliarde de ani, însă profesorul Martin Brasier de la Universitatea Oxford spune că ele s-ar fi putut forma prin procese chimice.

În schimb, testele asupra recentelor descoperiri din Australia au confirmat că acele fosile au fost în viaţă şi nu s-au format prin mineralizare.

Profesorul Brasier sugerează că descoperirea deschide posibilitatea să găsim viaţă oriunde. “Ar putea ca aceste bacterii să existe pe Marte? Se poate”, a  spus el.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Cele mai vechi fosile din lume, descoperite în Australia FOTO
Rate this post