Feb 042011
 

Atacurile împotriva jurnaliştilor străini de la Cairo se înmulţesc şi sunt din ce în ce mai grave. Un reporter al postului american ABC a fost ameninţat de un grup de protestatari că va fi decapitat dacă mai filmează pe străzi. De două zile, ziariştii sunt împiedicaţi să transmită imagini de la protestele din Cairo.

Unii au fost reţinuţi de poliţie sau armată şi li s-au confiscat echipamentele, alţii au fost bătuţi de susţinătorii preşedintelui Hosni Mubarak.

Îţi vom tăia capul, ne-au spus. Şi am crezut că până aici ne-a fost”, povesteşte Akram Abi-Hanna, cameraman ABC.

Echipa postului ABC a scăpat nevătămată după ce cameramanul, un jurnalist cu experinţă de război, a vorbit în arabă cu atacatorii şi a reuşit să-l impresioneze pe un bătrân aflat în grupul de protestatari furioşi. Bărbatul a intervenit în favoarea ziariştilor şi i-a convins pe agresori să le dea drumul. O altă echipă ABC, dar şi câţiva jurnalişti ai postului CNN au trecut, tot joi, prin momente dramatice la Cairo.

Postul de televiziune CNN a anunţat că o echipă a fost lovită în mod repetat în faţa Muzeului Naţional. Celebra jurnalistă Christiane Amanpour a fost şi ea prinsă în mijlocul susţinătorilor lui Mubarak.

Alţi jurnalişti au ajuns la spital, după ce au fost bătuţi crunt de susţinătorii preşedintelui Hosni Mubarak, este cazul echipei Fox News.

O jurnalistă de la CBS a fost reţinută câteva ore, apoi a fost dusă la aeroport în vederea expulzării. Nu doar ziariştii americani sunt ţinta atacurilor. Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor, o organizaţie non-profit de la New York, a postat o listă cu toţi jurnaliştii străini agresaţi în ultimele zile la Cairo. Printre aceştia, pe listă se află şi echipele de ziarişti români: membrii uneia dintre echipele Realitatea TV, Cristian Zărescu şi Dan Timofte, dar şi membrii echipelor TVR şi Antena 3.

Un jurnalist ABC, ameninţat cu decapitarea la Cairo VIDEO
Rate this post
Feb 042011
 

Gigantul internet Google a anunţat că este dispus să plătească un premiu de 20.000 de dolari primei persoane care va reuşi să găsească un punct slab browserului Chrome, informează Computerworld.

Acesta este cel mai mare premiu oferit vreodată de ocompanie în cadrul concursului Pwn2Own, care se va desfăşura în Vancouver, prin care programatorii sunt invitaţi să “spargă” un program, potrivitmediafax.ro.

Printre alte programe pentru spargerea cărora se oferă premii sunt IE, Firefox şi Safari pentru care se promite un premiu de 15.000 de dolari şi calculatorul pe care se află programul. Premiile sunt cu 5.000 de dolari mai mari decât cele oferite anul trecut şi de trei ori mai mari decât cele oferite în 2009.

Google plăteşte 20.000 de dolari celor care reuşesc să îi spargă browserul
Rate this post
Feb 042011
 

Uriaşele dune de nisip de pe planeta Marte, despre care s-a crezut mult timp că ar fi imobile, sunt de fapt mişcătoare şi se deplasează cu o viteză mică, au anunţat, joi, specialiştii de la NASA, pe baza imaginilor de înaltă definiţie transmise de sonda americană Mars Reconnaissance Orbiter (MRO).

Potrivit cercetătorilor, topirea sezonieră a gheţurilor de dioxid de carbon este unul dintre factorii care explică deplasarea dunelor de nisip, cel de-al doilea fiind furtunile şi vânturile de pe Marte, mult mai intense decât credeau specialiştii americani, scrie Mediafax.

Aceste straturi de gheaţă de CO2, o gheaţă uscată, acoperă regiunile cu dune de nisip pe timpul iernii şi revin în mod direct la starea gazoasă, odată cu creşterea temperaturilor în timpul primăverii.

sursa realitatea.net

NASA: Dunele de nisip de pe Marte se deplasează
Rate this post