Jul 162010
 

Mădălina Manole a fost condusă pe ultimul drum, la Ploieşti, de rude, prieteni, colaboratori şi mii de admiratori care au cunoscut-o prin melodiile sale.

În aplauze. Aşa a părăsit Mădălina Manole această lume. Aşa cum ar fi făcut-o după un concert. Sicriul a fost dus la locul de înhumare şi coborât acolo în aplauzele a 5.000 de oameni.Artista a fost înmormântată la cimitirul Bolovani, în cripta familiei sale.

Fanii i-au adus un ultim omagiu artistei La Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, unde a avut loc o slujbă specială. Sicriul a fost adus la Ploieşti în cursul nopţii de joi spre vineri şi a fost depus, timp de mai multe ore, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe scena căreia cântăreaţa a avut prima întâlnire cu publicul din carieră. Sute de oameni au stat la coadă ore în şir în faţa clădirii, pentru a ajunge la catafalc să depună flori şi să-i aducă un ultim omagiu artistei. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru ca oamenii veniţi să-şi ia adio de la artistă să nu intre toţi odată în Casa Sindicatelor.

Joi, în Capitală, mii de alţi oameni ai Mădălinei Manole i-au spus adio în foaierul Sălii Radio din Capitală. Printre aceştia s-a numărat şi preşedintele Traian Băsescu, în timp ce premierul Emil Boc a trimis un mesaj de condoleanţe familiei artistei care şi-a luat viaţa chiar în ziua când împlinea 43 de ani.

Trupul Mădălinei Manole a ajuns în jurul orei 17.10 la Biserica Sfinţii Constantin şi Elena, lăcaş de cult care se află în apropierea locuinţei părinţilor artistei. Aici a avut o slujbă religioasă specială, în afara lăcaşului de cult, care a fost oficializată de de doi preoţi, unul dintre ei fiind duhovnicul familiei.

Mădălina Manole a avut o slujbă specială de înmormântare, scurtă şi în afara bisericii, ”întrucât Biserica Ortodoxă condamnă sinuciderea ca fiind un păcat greu, nu admite pentru sinucigaşi oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare”. La finalul slujbei, unul dintre preoţi a afirmat că muzica este darul pe care Dumnezeu i l-a dat Mădălinei Manole şi că opera artistei va rămâne în urma ei chiar dacă ea a plecat dintre noi.

Timp de aproape şapte ore, mii de oameni au aşteptat la rând zeci de minute, în soare, pentru a aduce un ultim omagiu la catafalcul amenajat în holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti.

Printre cei veniţi la catafalcul de la Casa de Cultură a Sindicatelor s-au numărat Nico, Ovidiu Comornic, Maria Dragomiroiu, George Nicolescu, dar şi oameni simpli care au venit să aprindă o lumânare şi să ducă o floare, unii dintre ei sosiţi din alte judeţe.

În jurul orei 19.00, sicriul cu corpul neînsufleţit al Mădălinei Manole a ajuns la Cimitirul Bolovani, unde a fost depus în cavoul familiei.

Cântăreaţa a fost găsită moartă de către soţul ei, miercuri dimineaţă, în locuinţa lor din localitatea Otopeni, artista luându-şi viaţa în ziua în care împlinea 43 de ani, ea fiind căsătorită şi având un băieţel de un an şi-o lună. Incidentul a fost anunţat de soţ la 112 în jurul orei 6.30, însă medicii sosiţi de urgenţă nu au mai putut-o salva pe cântăreaţă.

Artista şi-a justificat sinuciderea, în SMS-ul de adio trimis chiar pe telefonul ei, prin faptul că nu se mai suportă fizic, adăugând că oamenii din jurul ei “nu au nicio vină”.

“Îmi cer scuze faţă de toţi cei pe care îi rănesc şi care ştiu că mă iubesc foarte mult. Îmi cer scuze de la Puiu (soţul artistei – n.r.). Îmi pare rău, dar nu mă mai suport fizic. Cei din jurul meu nu au nicio vină. Îmi cer scuze şi de la copilul meu, Petru, îngeraşul vieţii mele, pe care îl iubesc foarte mult“, a scris Mădălina Manole în mesaj, potrivit unor surse judiciare.

Institutul Naţional de Medicină Legală a stabilit că moartea Mădălinei Manole a fost cauzată de înghiţirea, în noaptea sinuciderii, a 400 de mililitri de pesticid Furadan. Nu se ştie deocamdată dacă substanţa toxică a fost diluată înainte de a fi băută, sau dacă a fost combinată cu alte substanţe.

”Moartea a survenit foarte repede, în câteva minute. Este o otravă foarte puternică. Cantitatea ingerată a fost mare, cantitatea absorbită a fost mare. La doza asta, este foarte greu să îţi imaginezi că putea fi salvată”, a precizat Dan Dermengiu, director al Institutului de Medicină Legală.

Mădălina Manole  s-a născut la 14 iulie 1967, în Vălenii de Munte. Şi-a făcut debutul muzical la vârsta de 15 ani, iar în 1991 a obţinut discul de aur pentru albumul “Fată dragă”.

În luna mai a acestui an, Mădălina Manole a lansat cel de-al nouălea album al său – “09 Mădălina Manole”, la MediaPro Music. Printre cele mai importante albume din cariera sa se numără “Ei, şi ce?” (1993), “Trăiesc pentru tine” (1996), “Cântă cu mine” (1998), “Dulce de tot” (2000). Ascultă aici cele mai frumoase melodii ale cântăreţei.

sursa realitatea.net

5.000 de oameni şi-au luat la revedere de la Mădălina Manole
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.