Jun 202010
 

Am fost învăţaţi că legumele proaspete sunt mai sănătoase decât cele gătite. Acesta este numai unul dintre miturile despre legume, desfiiţate de cercetători.

Mituri:

1. Legumele proaspete sunt mai sănătoase decât cele congelate.

De fapt, studiile arată că uneori legumele congelate conţin mai mulţi nutrienţi decât cele prospete, în funcţie de cât de mult au stat produsele pe rafturi, arată blogul The Conscious Consumer. Legumele încep sa piardă din  calitate imediat ce au fost culese. Astfel, sunt de preferat legumele care au fost congelate la scurt timp după ce au fost recoltate, decât cele care au făcut două săptamâni pe drum până pe masa ta.

2. Legumele gătite au mai puţini nutrienţi decât cele proaspete.

Depinde de legumă. “Prin procesul de gătire sunt distruşi anumiţi nutrienţi, cum ar fi vitamina C şi acidul folic, dar sunt eliberaţi alţii”, spune Marion Nestle, specialistă în nutriţie. De exemplu, sunt eliberate vitamina A şi elemente esenţiale digestiei din fibre. Mai mult, după gătire, corpul va absorbi mai uşor licopenul din legume, un antioxidant important anticancerigen, ce se găseşte în sucul de roşii.

3. Salata Iceberg nu conţine nutrienţi

Este adevărat că salata Iceberg este în principal formată din apă, aşa că nu prea conţine vitamine, dar, consumată în cantităţi medii, poate aduce un aport de proteine, fibre, vitamine şi minerale.

4. Cartofii îngraşă.

Cartofii nu conţin grăsimi şi au puţine calorii. Aceste legume delicioase şi ieftine conţin o doză sănătoasă de fibre, care dau senzaţia de saţietate pentru un timp îndelungat. Problema nu sunt cartofii în sine, ci modul în care sunt de obicei gătiţi: prăjiţi sau amestecaţi cu diferite produse foarte grase (unt sau smântână).

5. Salata împachetată este curată.

Probabil că pungile cu satală deja spălată şi tăiată vă fac cu ochiul, atunci cânt doriţi să economisiţi timp în bucătărie. Atenţie însă! Salata împachetată nu este nici pe departe suficient de curată. Studiile arată că 39% dintre pungile cu salată conţin bacterii care sunt indicatori pentru o igienă necorespunzătoare a legumelor. Cel mai bine este să spălaţi produsele acasă, indiferent de cum sunt prezentate în magazin şi chiar dacă pe pungile în care sunt împachetate scrie că sunt curate.

sursa realitatea.net

5 mituri false despre legume
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.