Sep 252010
 

Oamenii de ştiinţă nu ştiu de ce balenele pilot eşuează în masă atât de des, deşi speculează că acest lucru se întâmplă când sonarul lor se "strică" în apele de mică adâncime sau când un membru bolnav al familiei lor eşuează, iar celelalte balene îl urmează.

Aproape 60 din cele 80 de balene eşuate în masă au murit într-un golf izolat din Noua Zeelandă, iar vremea rea îi împiedică pe salvatori să le ducă înapoi în mare.

Aproximativ 80 de balene au fost găsite miercuri pe plajele din Golful Spirits, la 320km în nordul Auckland, fiind a doua eşuare în masă în două luni.

25 de balene erau deja moarte când au fost găsite, iar Departamentul de Conservare a chemat 100 de voluntari pentru a le ajuta pe cele rămase în viaţă să trăiască.

Carolyn Smith
, reprezentantul departamentului, a declarat, însă, joi că doar 24 de balene au reuşit să supravieţuiască. Numărul exact al balenelor moarte este necunoscut, întrucât o parte din corpuri au fost luate de mare.

Smith a spus că valurile mari fac imposibilă repunerea balenelor pe mare, iar departamentul se gândeşte să folosească camioane pentru a muta animalelor pe o plajă mai adăpostită, aflată la o oră distanţă.

Luna trecută, 63 de balene pilot au eşuat lângă Kaitia, la 90km depărtare de Golful Spirits. Doar 9 au supravieţuit.

Oamenii de ştiinţă nu ştiu de ce balenele pilot eşuează în masă atât de des, deşi speculează că acest lucru se întâmplă când sonarul lor se “strică” în apele de mică adâncime sau când un membru bolnav al familiei lor eşuează, iar celelalte balene îl urmează.

sursa realitatea.net

80 de balene au eşuat pe plajele din Noua Zeelandă. 60 au murit
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.