Oct 222010
 

Două inventatoare de origine suedeză au găsit soluţia de a proteja biciliştii supuşi zilnic riscului de a fi răniţi, mai ales în traficul din mediul urban. Este vorba de un miniairbag.

După mai mulţi ani de cercetare şi dezvoltare,Anna Haupt şi Terese Alstin (link site) au proiectat şi construit o cască de protecţie unică pe piaţa de biciclete,  cu airbag.

Hövding este un guler pe care ciclistul îl poartă în jurul gâtului său. Gulerul conţine un airbag pliat, care se activează în momentul unui accident. Airbag-ul este proiectat ca o capotă, care înconjoară şi protejează în momentul impactului capul biciclisului, scrie biciclistul.ro.

Dispozitivul gonflabil se poartă ca o eşarfă şi se activează cu câteva secunde înainte de impactul cu solul sau cu un autoturism. Airbag-ul pentru biciclişti este mult mai sigur decât casca de protecţie, spun specialiştii.

Invenţia va fi introdusă prima dată pe piaţa americană. Statisticile arată că airbag-urile au salvat milioane de vieţi pe parcursul ultimelor decenii, de când au fost inventate.

sursa realitatea.net

A apărut miniairbag-ul pentru biciclişti VEZI VIDEO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.