Sep 092010
 

“Noua funcţie, Google Instant, are o dimensiune ‘metafizică’, prin faptul că putem prezice ce urmează să căutaţi în timp real”, a declarat vicepreşedintele companiei Google, Marissa Mayer.

Compania Google a prezentat, miercuri, noua funcţie a motorului său de căutare omonim: căutarea instant.

Chiar şi o singură literă introdusă în căsuţa de căutare duce la apariţia pe ecran a unor rezultate, bazate pe căutările anterioare populare care încep cu respectiva literă. Spre exemplu, tastarea literei “A” produce diverse rezultate legate de librăria online Amazon. În plus, lista de rezultate se modifică în timp ce utilizatorii tastează în continuare.

Căutarea continuă să fie o funcţie esenţială pe internet, iar Google a calculat că, în medie, durează în jur de nouă secunde ca un utilizator să introducă o căutare. Cu ajutorul Google Instant, timpul de căutare se va reduce cu 2 până la 5 secunde.

“Principalul nostru insight a fost că oamenii tastează încet, dar citesc repede. Durata între două apăsări de taste este de aproximativ 30 de milisecunde, în timp ce durează numai 30 de milisecunde să priveşti într-o altă parte a paginii. Asta înseamnă că poţi privi rezultatele în timp ce tastezi”, au precizat reprezentanţii Google.

Până acum, funcţia Google Instant a fost implementată numai în Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Spania şi Rusia. Utilizatorii români o pot testa şi ei, chiar dacă majoritatea browserelor îi direcţionează pe google.ro când încearcă să acceseze google.com. În acest sens, poate fi accesat acest link.

A fost lansat Google Instant, un serviciu de căutare instant VEZI VIDEO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.