Sep 192011
 

 

European Mobility Week, sau Săptămâna Mobilităţii Europene, a început deja, iar la ea iau parte şi oraşe din România, printre care Timişoara, Sighişoara, Curtea de Argeş, Galaţi şi multe altele, printre care şi Bucureştiul. La campanie, care a ajuns la a zecea ediţie, participă peste 2000 de oraşe din mai mult de 40 de ţări. Spania are cele mai multe oraşe înscrise – 627, în timp ce România participă cu 46.

European Mobility Week este o campanie care are că scop sensibilizarea oamenilor, astfel încât aceştia să folosească transportul public, bicicletă, mersul pe jos, în detrimentul maşinilor personale. De asemenea campania încurajează oraşele europene să promoveze aceste modalităţi de transport şi să investească în infrastructura regională.

Săptămâna Mobilităţii se desfăşoară în perioadă 16-22 septembrie şi este, potrivit organizatorilor campaniei, o oportunitate pentru oraşele europene să ia parte la cel mai important şi răspândit eveniment al mobilităţii sustenabile.

Principală preocupare a campaniei European Mobility Week este să îi facă pe oameni mai conştienţi  de necesitatea de a acţionă împotrivă poluării cauzate de creşterea traficului motorizat în mediul urban. Este vorba, după cum se arată pe site-ul oficial al evenimentului, nu doar despre o luptă împotrivă poluării atmosferice sau a celei fonice, ci şi despre îmbunătăţirea calităţii vieţii la oraş. Citeşte mai mult pe green-report.ro.

A început Săptămâna Mobilităţii Europene. Participă şi România cu 46 de oraşe
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.