Nov 242010
 

Guvernele a 13 ţări unde trăiesc tigrii au semnat un acord prin care se obligă să dubleze numărul marilor feline până în 2022.

Ţările se vor concentra pe protejarea habitatelor tigrilor, oprirea braconierilor, traficului ilegal şi asupra finanţării planului.

În ultimii 100 de ani, numărul tigrilor a scăzut de la 100.000 la 3.200. În ultimii zece ani, declinul a fost de 40% şi se aşteaptă că frumoasele animale să dispară în 12 ani dacă nu se iau măsuri serioase.

Programul de Mediu al ONU (UNEP) spune că declaraţia de la St. Petersburg va întări colaborarea internaţională pentru protejarea tigrilor.

În cadrul summitului se mai discută încă despre instituţia care va fi creată pentru a implementa obiectivele declaraţiei şi programul de recuperare.

Societatea pentru Conservarea Vieţii Sălbatice (WCS) a strâns 50 de milioane de dolari în ultimii 10 ani pentru a ajuta la protecţia tigrilor. Banca Mondială va dona aceeaşi sumă programului, iar actorul Leonardo DiCaprio a dăruit şi el 1 milion de dolari.

sursa realitatea.net

Acord istoric pentru protecţia tigrilor: Numărul lor trebuie dublat până în 2022
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.