Nov 072010
 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al poetului Adrian Păunescu a fost depus sâmbătă seară la Ateneul Român din Bucureşti. Duminică, poetul va fi înmormântat, la ora 13.00, în Cimitirul Bellu.

Artişti, politicieni, lideri de sindicat, poliţişti, dar şi oameni simpli au mers de vineri după amiaz şi până sâmbătă seară la Uniunea Scriitorilor pentru a-şi lua adio de la Adrian Păunescu.Oamenii au venit cu lacrimi în ochi pentru poetul care le-a înseninat tinereţea şi-a făcut să viseze la libertate.

Slujba dinaintea înmormântării se va face duminică dimineaţă la biserica Boteanu din spatele Bibliotecii Centrale Universitare.

Poetul se va odinhi de duminică, de la ora 13.00 pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu. Chiar la picioarele lui Mihai Eminescu şi foarte aproape de mentorul lui, scriitorul Eugen Barbu.

Sute de oameni au trecut pe la casa poetului din strada Dionisie Lupu, unde au lăsat, în semn de omagiu, flori şi lumânări. Admiratorii poetului, mulţi dintre ei cu lacrimi în ochi, au spus că l-au iubit pe Păunescu pentru versurile sale, care, cred ei, îl fac nemuritor.

Poetul a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la vârsta de 67 de ani, după ce, în ultimele două zile, suferise mai multe stopuri cardiace şi era conectat la aparate. Păunescu era internat la Spitalul de Urgenţă “Floreasca” din 26 octombrie, cu probleme cardiace, hepatice şi la plămâni.

sursa realitatea.net

Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică în Cimitirul Bellu
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.