Mar 242010
 

În legătură de tendinţele din piaţa valutară, consilierul guvernatorului BNR a spus că analizele băncii naţionale sunt confidenţiale, pentru a nu influenţa piaţa.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, consideră că aprecierea leului de marţi este un semn bun, dar că este doar o întâmplare fericită, nu putem vorbi despre o tendinţă. Leul a înregistrat marţi cel mai mic curs, de la 7 ianurie 2009 – 4,07 lei.

Vasilescu ştie secretul pentru care leul s-a apreciat atât de mult: “una dintre băcile româneşti cu capitalstrăin a primit bani de la mama ei”. Cosilierul BNR a explicat că banii primiţi de respectiva bancă au trebuit să fie schimbaţi din euro, pentru a putea fi înregistraţi în contabilitate, aducând o sumă considerabilă pe piaţa valutară.

Analiştii consideră că leul s-ar mai putea aprecia în perioada următoare, datorită sumelor de bani care vor fi trimise de românii care lucrează în străinătate. Vasilescu nu a comentat acest aspect. El a spus că, dacă BNR face o analiză, o ţine pentru ea, pentru a nu influenţa piaţa, iar cei care fac prognoze privitoare la cursul valutar nu sunt constanţi.

“Anul trecut, analiştii spuneau că euro va ajunge la 4,75 lei. Anul acesta, aceiaşi analişti au trecut de partea leului”, a spus Adrian Vasilescu.

Economistul susţine că faptul că raportul leu/euro oscilează şi nu putem vorbi despre un trend de apreciere sau de depreciere, este în folosul economiei naţionale, ferind piaţa valutară de speculatori.

sursa:realitatea.net

Adrian Vasilescu, despre aprecierea leului: O bancă a primit bani de la “mama” ei
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.