Oct 142010
 

Sindicaliştii au ieşit de la negocieri cu Ministrul Finanţelor. Aceştia au reuşit să obţină stimulentele pentru lunile august şi septembrie, care vor fi acordate săptămâna viitoare. Oamenii cer ca ministrul să semneze astăzi ordinul prin care stimulentele vor fi acordate, altfel nu vor pleca acasă.

Febra protestelor a cuprins joi 30 de judeţe. A fost din nou haos în instituţii-cheie, pentru a doua zi la rând. Sute de funcţionari s-au mutat pur şi simplu în sediul Ministerului de Finanţe, în semn de protest faţă de salariile de mizerie. După mai bine de 24 de ore, angajaţii au obţinut o victorie parţială: o promisiune că îşi vor primi stimulentele neplătite de două luni. Sindicaliştii spun că stimulentele vor fi acordate, însă cer să răgaz ca acestea să fie verificate, iar apoi ministrul să semneze pentru acordarea lor.

“Ministrul a fost de acord se vor da stimulentele pe lunile august şi septembrie.  Mâine cele două organizaţii vor verifica stimulentele astfel încât să nu li se dea la unii 100 de milioane şi la alţii 200 de lei. Din solidaritate pentru colegii din ţară aceste liste nu pot fi verificate de noi în două trei ore”,  a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele SNFP.

Iniţial sindicaliştii obţiseră stimulentele pentru luna august. Oamenii nu au fost însă de acord.

“Avem trei puncte care au fost discutate. Unu vizavi de stimulente au căzut de acord ca pentru luna august să semneze stimulentele restante dacă mâine sunteţi de acord să stabilim toate criteriile care trebuie stabilite în acest mod. Doi au cerut ca împreună să facem susţinere ca legea să treacă marţi în Parlament trei să facem o comisie comună că să hotărâm cum putem să crem protecţie pentru cei care lucrează în minister şi în situaţii periculoase”, a declarat Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe.

Oamenii scandează “Să semneze astăzi”.

Gheorghe Ialomiţeanu, ministrul Finanţelor, spune că, în urma negocierilor, a decis deblocarea plăţii stimulentelor, că o comisie va analiza modul în care directorii au repartizat stimulentele.

Angajaţii de la Finanţe din toate judeţele, mai puţin Vâlcea şi Suceava, au ieşit în stradă. În Bucureşti, aproximativ 600 de persoane protestează în minister. Angajaţii sunt nemulţumiţi că nu au primit stimulentele pe două luni.

Sindicaliştii dincasele de sănătate, cei ai ANOFM, din educaţie şi transporturi şi postă s-au alăturat protestului în semn de solidaritate faţă de colegii lor din Finanţe.

sursa realitatea.net

Angajaţii de la Finanţe vor primi stimulentele pe lunile august şi septembrie
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.