Oct 132010
 

Angajaţii direcţiilor de finanţe din Constanţa, Timişoara, Teleorman, Deva, Ploieşti şi Braşov, Iaşi, Galaţi, Buzău şi Alba au declanşat proteste spontane, miercuri, reclamând că, după eliminarea sporurilor, veniturile lor au scăzut drastic, mai ales că salariile de bază le-au fost reduse cu 25%.

La Ploieşti, aproximativ o sută de angajaţi au ieşit în stradă, în faţa instituţiei, fiind nemulţumiti de micşorările salariale. Protestatarii nu scandează, pur şi simplu stau în faţa instituţiei, infromează NewsIn.

La Constanţa, în jurul orei 13.00, angajaţii DGFP Constanţa şi-au întrerupt programul, după ce i-au servit pe toţi solicitanţii de la ghişee. Una dintre casiere a declarat că a încasat luna aceasta un salariu de 500 de lei.

Şi la Deva, aproximativ o sută de persoane au ieşit în faţa instituţiei, proteste similare fiind declanşate şi la alte agenţii din judeţul Hunedoara. Revendicările lor sunt identice cu ale angajaţilor din minister care au declanşat protestul spontan. Protestatarii susţin că după reducerea salariilor şi eliminarea sporurilor au ajuns să primească salarii şi de 400 de lei pe lună. Angajaţii DGFP Hunedoara sunt hotărâţi să continue protestul până când revendicările lor vor fi soluţionate.

Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) din Galaţi au declanşat o grevă spontană, miercuri după-amiază, după ce au încasat salariile fără sporuri, transmite corespondentul NewsIn.

Funcţionarii din aparatul DGFP Galaţi şi-au întrerupt activitatea miercuri, după prânz, în semn de protest faţă de diminuarea lefurilor. Ei susţin că au încasat salariile pentru munca prestată în luna septembrie fără a primi şi sporurile aferente. Protestatari au dat afară contribuabilii aflaţi în sediul instituţiei în jurul orei 13.30, au părăsit ghişeele de relaţii cu publicul şi au ocupat treptele din exteriorul clădirii.

Purtătorul de cuvânt al GDFP Galaţi, George Marinescu, a confirmat faptul că, de la ora 13.30, instituţia nu mai desfăşoară deloc activităţi de relaţii cu publicul. Potrivit aceleiaşi surse, circa 200 de angajaţi ai instituţiei s-au alăturat protestului.

Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi au întrerupt activitatea, în jurul orei 14.00, aproximativ 200 de salariaţi fiind adunaţi în holul de la parterul instituţiei, informează Mediafax.

“S-a întrerupt şi la noi activitatea. Acum se adună oamenii. Sunt deja 200 de salariaţi în holul de la parterul instituţii. Nu am putut ieşi afară, din cauza sărbătorilor Iaşiului, lângă clădirea instituţiei fiind organizate mai multe acţiuni. Se scandează, sunt acelea şi lozinci auzite şi la Bucureşti. E un gest de solidaritate cu colegii noştri de la Ministerul Finanţelor. Şi noi suntem în aceeaşi situaţie cu colegii din Capitală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finaţelor Publice din Iaşi.

Ea a spus că oamenii sunt extrem de supăraţi şi revoltaţi, din cauza deciziei de a nu mai primi stimulentele financiare.

Activitatea în Direcţia Generală a Finanţelor Publice Buzău este blocată, miercuri, după ce angajaţii instituţiei au declanşat un protest spontan, acţiuni similare fiind organizate în toate administraţiile financiare din judeţ.

Potrivit liderului de sindicat al finanţiştilor buzoieni, Adrian Radu, peste o sută de angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Buzău au aderat, miercuri, la protestul spontan, din cauza reducerilor salariale şi a sărăciei în care sunt condamnaţi să trăiască.

Urmare a acţiunii declanşate de angajaţii de la Finanţe Publice, activitatea în instituţia menţionată este paralizată la ora transmiterii acestei ştiri.

Finanţiştii buzoieni care protestează în faţa direcţiei nu au pancarte asupra lor şi nu scandează nimic.

Angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice Alba şi ai celor 11 administraţii financiare din judeţ au întrerupt, miercuri, lucrul şi s-au adunat în faţa instituţiilor, protestând faţă de diminuarea salariilor.

Protestatarii, angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Alba şi ai celor 11 administraţii financiare din oraşele din judeţ, s-au adunat în faţa sediilor instituţiilor, organizând un protest spontan, prin care solicită să se renunţe la reducerea de 25 la sută a salariilor, să li se plătească în continuare stimulentele şi să se elimine incompatibilităţile pe care le au funcţionarii publici.

În toate cele 12 instituţii funcţionarii şi-au întrerupt activitatea, chiar şi cea cu publicul.

La Alba Iulia, aproximativ o sută de funcţionari se află în faţa Direcţiei Finanţelor Publice Alba, unii dintre ei având fluiere şi sirene, manifestându-se zgomotos şi blocând accesul în instituţie.

Peste 200 de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Cluj au declanşat, miercuri, un protest spontan şi au întrerupt lucrul, adunându-se în curtea instituţiei.

Liderul sindicatului Sed Lex Cluj, Ilie Rostogol, a declarat că protestul este unul de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor de la Bucureşti.

“Angajaţii Direcţiei de Finanţe Cluj au întrerupt activitatea într-un protest spontan. Este un protest de solidaritate cu colegii de la Bucureşti. Suntem în curtea instituţiei şi nu vom mai relua activitatea până ce probleme de la Ministerul Finanţelor nu se soluţionează”, a spus Rostogol.

Acordarea sporurilor pentru personalul din Ministerul Finanţelor Publice a fost unul dintre reproşurile preşedintelui Traian Băsescu la momentul remanierii fostului ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Preşedintele i-a avertizat pe noii miniştri ai Finanţelor şi Muncii, Gheorghe Ialomiţianu şi Ioan Botiş, să nu repete “eroarea de sfidare a opiniei publice” pe care au făcut-o predecesorii lor cu o lună în urmă, când au acordat stimulente oamenilor din minister, în condiţiile în care bugetarilor li se cere solidaritate.
Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu, a declarat, la începutul lunii septembrie, la plecarea din minister, că decizia de a acorda stimulente personalului din subordinea sa îi aparţine, iar între el şi preşedintele Traian Băsescu există o divergenţă de opinii de mai multă vreme pe această chestiune. “Există o divergenţă de opinie între mine şi preşedinte de foarte multă vreme. Fiecare dintre noi şi-a menţinut punctul de vedere. Eu mi-am asumat această acordare de stimulente personalului din Ministerul Finanţelor”, a precizat Vlădescu.

Vlădescu a explicat decizia prin faptul că, fără stimulente, salariul personalului ar fi scăzut foarte mult, ceea ce ar fi făcut dificil de condus instituţia. “Motivaţia era diferenţa de salarizare între Ministerul Finanţelor şi ceilalţi bugetari. Am făcut o declaraţie acum câteva luni, din acest punct de vedere a fost o eroare la scrierea legii 330 anul trecut, când în lege s-au introdus sporurile, dar nu s-au introdus stimulentele. Ministerul Finanţelor nu avea sporuri, avea stimulente. Ele au rămas pe dinafară şi, în cazul în care ar fi dispărut, personalul din cadrul ministerului, cu tot cu reducerea de 25%, ar fi pierdut aproape 60% din venituri, ceea ce făcea foarte greu de administrat această instituţie”, a spus atunci Vlădescu.

Sute de angajaţi de la Ministerul de Finanţe şi ANAF au declanşat un protest spontan.

sursa realitatea.net

Angajaţii Direcţiilor de finanţe din mai multe oraşe au declanşat proteste spontane
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.