Mar 062010
 

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că a susţinut varianta votului pe liste pentru a avea în conducerea partidului nişţe oameni "care să fie responsabili de ceva, care să fie responsabili faţă de un proiect pe care şi l-au asumat".

Grija mea, în calitatea pe care o am, nu este deloc dacă pleacă doi sau trei, dacă eu sunt mai mult sau mai puţin în relaţii idilice cu domnul Orban şi domnul Tăriceanu. Grija mea este dacă partidul acesta, eu însumi, toţi cei care  vorbim despre o schimbare de mentalitate, suntem şi capabili să o facem”, a declarat Antonescu.

Antonescu a vorbit şi de neînţelegerile care au apărut în ultima vreme în partid, amintind de episodul petrecut după anunţarea rezultatelor la prezidenţiale.

“Relaţia mea cu domnul Orban şi cu domnul Tăriceanu pe semne că nu este cea mai bună. Se discută într-un mod apocaliptic cum cei care nu sunt în această conducere, au fost eliminaţi. Şi Ludovic Orban, şi eu, am fost în perioade în care nu am fost în conducerea partidului şi am existat, ba chiar am crescut din punct de vedere politic. Când, în momentul de final al campaniei electorale, la nici o zi după comunicarea rezulatatelor, Călin Popescu Tăriceanu iese chiar înaintea mea şi spune “ăla a murit, haideţi să facem noi guvern”, din momentul acela noi putem să rămânem în relaţii de respect reciproc, putem să lucrăm împreună în acelaşi partid, dar împreună în conducerea aceluiaşi partid numai putem fi. Este foarte simplu, igienic cred. Cu domnul Orban, lucrurile au fost ceva mai simple. Nu a fost de acord cu această formulă, e dreptul domniei sale, i-l respect, a ales o altă cale şi nefiind de acrod cu această formulă, nu poate face parte din această formulă”, a spus Antonescu în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Preşedintele PNL a mai sus’inut că un comportament precum cel al lui Viorel Cataramă nu poate fi tolerat.

“Şi când a avut discursul acela şi când şi-a anunţat candidatura, am tratat cât se poate de civilizat, am spus că este dreptul domniei sale. Am insistat să se treacă peste anumite considerente şi criterii formale care i-ar fi putut bloca candidatura. Un asemenea comportament pentru mine este inexplicabil, dar ceea ce ştiu e că el nu poate fi tolerat. Un partid nu poate să fie un sat fără câini. Este obligat să se apere, şi când doi foşti preşedinţi ai partidului, domnul Stolojam şi domnul Stoica, lucrau la vedere pentru adversarul politic. Au fost excluşi. Nici cu cazul Cataramă nu e bine să pierdem foarte multă vreme. Diversiunea Cataramă, indiferent cine a pus-o la cale, şi-a atins în bună parte ţinta pentru că noi nu am reuşit să discutăm despre opţiunile strategice ale PNL, ci despre intervenţia domnului Cataramă şi lamentaţiile domnului Orban”, a mai spus Antonescu.

Întrebat de ce a ales votul pe listă, Antonescu a spus: “Vreau să avem în conducerea partidului nişţe oameni care să fie responsabili de ceva, care să fie responsabili faţă de un proiect pe care şi l-au asumat. Dacă proiectul nu merge bine, răspundem cu toţii. În al doilea rând, nu o ascund, şi este vorba de cazul domnului Tăriceanu, pentru ca cel puţin la nivelul conducerii PNL să nu mai existe situaţia în care, în funcţie de ce telefoane ne dă domnul Băsescu, preşedintele să spună că facem alianţă cu PDL şi un vicepreşedinte să spună că nu e chiar bine ce spune preşedintele. Şi astfel să se dicute ce tabără e mai puternică în PNL”.

sursa:realitatea.net

Antonescu: Grija mea nu este dacă sunt în relaţii idilice cu Orban şi Tăriceanu
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.