Mar 082010
 

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins recursul lui Antonie Solomon, primarul Craiovei. Înfăţişarea de luni a durat circa două ore şi jumătate, iar la ieşire, Solomon i-a îndemnat pe cei care îl aşteptau să nu facă presiuni asupra magistraţilor.

Curtea de Apel Piteşti a respins recursul înaintat de avocaţii edilului Craiovei împotriva deciziei de arestare preventivă dată săptămâna trecută de Tribunalul Argeş.  Antonie Solomon a afirmat, luni, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, că trece prin momente “umilitoare” şi că îşi doreşte să fie judecat corect. “Trăiesc momente umilitoare, atât pentru mine, cât şi pentru familia mea şi nu cred că merit să fiu tratat aşa”, a spus edilul.

El a negat acuzaţiile de mită care i se aduc şi a afirmat că are o avere mare şi că nu ar fi avut nevoie de banii lui Cornel Penescu, mai ales că ştia că acesta este prieten cu “duşmanul” său Adrian Mititelu, finanţatorul echipei Universitatea Craiova. De asemenea, Solomon a afirmat că nu poate fi acuzat de fals şi uz de fals, deoarece nu el se ocupă de legalitatea actelor în primărie, iar despre prelungirea unei linii de autobuz până la hypermarketul PIC a spus că un rol determinat în această decizie l-a avut poliţia rutieră.

“Acuzaţiile de corupţie mi se aduc după patru ani de la discuţia mea cu Penescu, care este prieten cu Mititelu, duşmanul meu. M-am întâlnit cu Penescu de trei ori, de fiecare dată în locuri publice. Prima dată ne-am întâlnit în sediul primăriei, când a zis că face plângere penală împotriva conducerii pentru că nu-i dăm autorizaţia, apoi la deschiderea magazinului şi apoi la un meci de fotbal, unde am fost invitat de conducerea clubului Craiova. Eu nu răspund de legalitatea actelor, aşa că nu înţeleg cum pot fi eu acuzat de fals şi uz de fals. Cât despre traseul autobuzului care a fost prelungit până la magazinul PIC, un rol determinant l-a avut poliţia rutieră, iar apoi s-a discutat în Consiliul Local. De ce mai aveam eu nevoie de banii lui Penescu dacă am o avere aşa de mare, mai ales că ştiam că e prieten cu Mititelu!?” a susţinut, în faţa completului de judecată, Antonie Solomon.

Antonie Solomon a fost arestat pe 3 martie pentru 29 de zile. Procurorii DNA îl acuză că ar fi primit mită 50.000 de euro de la unul dintre acţionarii principali ai firmei PIC din Piteşti, 40.000 de euro fiind pentru emiterea autorizaţiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova, iar 10.000 de euro pentru a asigura transport public până la hypermarket.

sursa:realitatea.net

Antonie Solomon rămâne în arest
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.