Oct 312010
 

Licenţiaţi, dar nu-i doreşte nimeni! Mii de români care au absolvit o facultate nu au locuri de muncă. Principalul motiv: companiile nu mai fac angajări pentru că bugetul nu le permite. În plus, salariile pe care le cer cei cu studii superioare sunt mult peste posibilităţile firmelor.

În Bucureşti, Arad, Braşov şi Gorj sunt cei mai mulţi absolvenţi de facultate în şomaj, raportat la numărul total de şomeri din aceste judeţe, în septembrie 2010.

Capitala este pe primul loc în topul oraşelor cu şomeri licenţiaţi. Mai exact, 19% din cei fără locuri de muncă au absolvit o facultate. Urmează Aradul care concentrează aproximativ 10,7% din numărul total al şomerilor înregistraţi în septembrie 2010.

Braşovul şi Gorjul se situează pe următoarea poziţie a clasamentului, cu 10,3% şomeri cu diplomă. La distanţă sensibilă de Braşov se află judeţele Hunedoara şi Maramureş, în care 10,2% din numărul total de şomeri sunt absolvenţi de facultate.

În cifre, clasamentul arată astfel: dintr-un total de 32.442 de şomeri, 6.355 au diplome de licenţă.

În Arad, 1.282 din cei 11.903 şomeri au terminat o facultate. Braşovul are aproape 2.000 de licenţiaţi fără locuri de muncă, iar în Gorj 1.673 de persoane au studii superioare însă nu şi-au găsit un loc de muncă.

sursa realitatea.net

Au absolvit o facultate, dar sunt şomeri licenţiaţi VEZI TOPUL JUDEŢELOR
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.