Oct 192010
 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estima în 2009 că până la 10% din dispozitivele medicale comercializate la nivel global sunt susceptibile de a fi contrafăcute.

Pe fondul crizei economice, această cifră tinde să crească în 2010. Din păcate, unii români preferă produsele cu preţuri mai mici chiar şi când vine vorba de sănătate, în defavoarea dispozitivelor medicale  cu garanţie de producător. Practic, oamenii nu realizează diferenţa intre  produsul original şi dispozitivele medicale contrafăcute sau fabricate în condiţii nepotrivite şi riscurile la care se expun, folosind astfel de produse ce nu respecta normele impuse de Uniunea Europeană.

Produse ieftine ce nu sunt benefice sănătăţii

O astfel de variantă contrafăcută a unui aparat pentru tratarea durerilor de spate este vândută în centre comerciale şi pe mai multe siteuri. Este vorba despre KOSMODISK, un dispozitiv medical ce alină durerile de spate, produs originar din Slovenia. Din cauza calităţii slabe a materialului din care acest dispozitiv fals este făcut, tot mai mulţi cumpărători au reclamat că au avut de suferit sau ca nu au obtinut efectele dorite. Produsul original costă 268 de lei bucata, iar  cel falsificat se poate vinde şi la preţul de 50 lei bucata; unii cumpărători nu realizează însă ca acesti bani sunt din start o investiţie pierdută, deoarece nu vor simţi nici unul dintre beneficiile produsului original. În plus, de cele mai multe ori comercianţii nu le oferă factură, deci nu-şi vor putea recupera niciodata cheltuiala facuta in cazul in care ar dori sa faca acest lucru.

Produsele originale pot fi returnate în 30 de zile pe baza facturilor emise către clienţi

Kosmodisk Classic Set este un dispozitiv omologat, înregistrat medical, testat clinic şi premiat international care elimina sau reduce semnificativ durerile coloanei vertebrale şi pe cele din zona lombara. Produsul contrafăcut este fabricat în China fără a beneficia de niciun control calitativ şi fără să respecte norme medicale şi de securitate. Compania Studio Moderna, unicul distribuitor al produsului originalin România, oferă clientilor o perioadă de testare de 30 de zile, perioadă în care acestia pot returna produsul fara necesitatea invocarii unui motiv si primesc inapoi integral suma achitata pentru achizitionarea lui.

Reprezentanţii Studio Moderna spun ca produsul orginal poate fi comandat doar in urma difuzarii spoturilor publicitare la tv, la numarul de telefon afisat pe ecran, pe www.kosmodisk.ro, www.top-shop.ro, in farmaciile partenere sau in magazinele Top Shop.

NU CUMPARATI DE la tarabe si mai ales pe internet

Dispozitivul original este fabricat dintr-un plastic chirurgical, hipoalergenic, material aprobat pentru uz medical. Diferenţele de aspect dintre produsul original si cel contrafacut sunt aparent insesizabile. Insa la cel fals plasticul este rigid, cataramele fragile si prost finisate.

Produsele contrafacute fabricate in China sunt vandute angro la tarabele din centrele comerciale mari,. Pe internet apar tot mai multi distribuitori care vand produse contrafacute, de aceea evitati aceste site-uri – singurul de unde puteti comanda produsul original este www.kosmodisk.ro.. Evitati de asemenea comerciantii care fac vanzare din usa in usa.

sursa realitatea.net

Au apărut în România produse contrafăcute Kosmodisk
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.