Nov 082010
 

Marile economii ar trebui să ia în considerare reintroducerea aurului ca etalon monetar pentru ghidarea mişcările valutelor, spune preşedintele Băncii Mondiale Robert Zoellick.

Şeful Băncii Mondiale Robert Zoellick ştie care este soluţia pentru stingerea războiului monedelor, ce agită spiritele, de ceva vreme, pe plan global: Într-un articol din Financial Times, Zoellick spune că un sistemul pe care îl închipuie – “Bretton Wooods II” – este inspirat din acordul iniţial de la Bretton Woods, cu diferenţa că acum ratele de schimb ale valutelor vor fi flotante şi un fixe.

Acest sistem, spune Zoellick, art rebui să se bazeze pe aur ca punct de referinţă internaţional pentru a evalua aşteptările pieţei privind inflaţia, deflaţia şi valoarea viitoare a monedelor. Declaraţiile lui Zoellick vin într-un moment în care sistemul monetar global este ţinta unor vehemente critici pornite de la Washington, dar şi din alte capitale, inclusiv pentru faptul căa permis Chinei să-şi slăbească artificial moneda.Rezerva Federală este şi ea criticată, după noua injecţie masivă de dolari de pe piaţă, calificată de specialişti drept o sursă de dezechilibre majore.

Citeşte pe MONEY.RO ce monede ar putea intra în sistemul propus de şeful Băncii Mondiale

Aurul, noul etalon monetar?
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.