Mar 192010
 

Dacă depozitaţi recipientul unei băuturi naturale, atunci veţi primi o recompensă mai substanţială.

Maşina de colectat sticle de plastic care te recompensează pentru iniţiativa eco  a fost prezentată la expoziţia de tehnologii de mediu Romenvirotec, desfăşurată în această săptămână la Romexpo.

Instalaţia este folosită de ceva timp, cu mult succes, în străinătate. Arată ca un automat de băuturi răcoritoare, însă în care trebuie să pui tu sticla, în loc să o iei.

Automatul va fi instalat în şcoli, în companii şi în hipermarketuri, de preferat lângă cel pentru băuturi răcoritoare, a declarat pentru REALITATEA.NET Irina Dima, inginer vânzări.

Cum funcţionează?

Pui sticla în automat, însă neapărat cu eticheta lipită, întrucât acesta citeşte codul de bare înscris pe ea. În funcţie de sticlă şi de felul cum este programat, automatul fie va da la schimb bani fie un bon cu reduceri în magazin.

La noi nu au fost stabilite încă sumele cu care vor fi recompensaţi utilizatorii aparatului, însă în Germania, ne explică Irina Dima, oamenii primesc între 0.15 şi 0.25 euro pe sticlă.

Dacă recipientul aparţine unei băuturi naturale, atunci utilizatorul va primi mai mulţi bani.

Aceste automate sunt de mai multe feluri, în funcţie de dorinţele companiilor: pot colecta doar PET-uri, pot colecta toate tipurile de recipiente, de la doze de aluminiu la sticle şi PET-uri şi chiar navete întregi, printr-o uşă specială, mai mare. În momentul în care primesc PET-urile sau dozele, aparatele le presează şi le taie, pentru a încăpea mai bine în saci.

Distribuitorii acestor aparate în România au declarat că au primit deja oferte pentru automate şi speră să fie utilizate cât mai repede.

sursa:realitatea.net

Automatul de depozitare a PET-urilor îţi dă bani sau reduceri în magazine – FOTO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.