Aug 222011
 

 

Trei elevi din Bucureşti au susţinut la spital prima probă de bacalaureat din sesiunea de toamnă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, deoarece nu s-au putut deplasa la centrele de examen, au declarat, luni, pentru NewsIn, reprezentanţii ISMB.

“Este vorba despre trei cazuri speciale, care au fost evaluate la spital, conform metodologiei, de o comisie specială. Unul dintre candidaţi a suferit de curând un accident, iar alţi doi sunt bolnavi şi necesită supraveghere medicală”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Potrivit celor de la ISMB, la prima probă de examen niciun elev nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă sau din alte motive.
La cea de-a doua sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 109.000 de candidaţi.
Bacalaureatul are trei probe orale şi trei scrise. Elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna vor susţine, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă.

Proba B, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, se va desfăşura în intervalul 22-24 august. Proba C, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, va avea loc în perioada 23-24 august, iar proba D, privind evaluarea competenţelor digitale, este programată în 25 şi 26 august.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va avea loc la 29 august, urmând ca cea de-a doua probă scrisă la limba şi literatura maternă să se desfăşoare la 30 august.  Următoarele două probe scrise, respectiv cea obligatorie a profilui va avea loc la 31 august, proba scrisă la alegere profilului şi specializării urmând să fie susţinută la 2 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru proba A s-au înscris 10.568 de candidaţi, pentru proba B – 260 de candidaţi, pentru proba C – 11.105 de candidaţi, proba D – 10.944 de candidaţi, proba E(a) – 62.348 de candidaţi, proba E(b) – 945 de candidaţi, proba E(c) – 78.082 de candidaţi, proba E(d) – 60.345 de candidaţi. Probele E sunt cele scrise.

Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afişate la 4 septembrie, iar eventualele contestaţii se pot depune până la ora 20.00 în aceeaşi zi.

La prima sesiune de bacalaureat de anul acesta s-au înscris peste 200.000 de candidaţi, iar, potrivit Ministerului Educaţiei, 661 au fost eliminaţi în timpul testelor, pentru fraudă.

Potrivit ministrului Educaţiei, Daniel Funderiu, elevii prinşi copiind la bacalaureat vor fi eliminaţi şi nu vor mai putea susţine acest examen timp de două sesiuni consecutive. Pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, Ministerul Educaţiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de bacalaureat.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Bacalaureat 2011, toamnă: trei elevi au fost testaţi la spital
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)