Sep 142010
 

O bombă cu efect întârziat. Aşa au descris specialiştii în boli infecţioase NDM-1, enzima care se ataşează de alte bacterii, pe care le face rezistente la aproape toate tipurile de antibiotice. Bacteria a fost identificată prima dată în 2008 la un pacient suedez care fusese tratat în India.

Reuniţi la o conferinţă la Boston, 12.000 de oameni de ştiinţă au avertizat lumea medicală de pericolul pe care îl reprezintă enzima, care se transmite în mediul spitalicesc. Pentru a evita răspândirea enzimei în toate spitalele din lume, medicii francezi au afirmat că este urgentă insitutirea unui sistem de supraveghere internaţională şi testarea cât mai multor pacienţi, îtr-un număr cât mai mare de ţări.

Până acum cele mai multe cazuri de infectare cu NDM-1 au fost semnalate în spitalele din India, Pakistan şi Bangladesh. Iar primul caz, în afara acestor ţări, a apărut în Marea Britanie. După Europa, bacteria mutantă rezistentă la majoritatea antibioticelor, s-a răspândit în Statele Unite şi Australia. ,,Super bacteria” a fost descoperită la oameni care au călătorit în India şi Pakistan pentru a face operaţii estetice, tratamente de cancer şi transplanturi.

Experţii au avertizat că NDM-1 are un potenţial alarmant să se răspândească şi să se diversifice. Medicii spun că la ora actuală doar două antibiotice funcţionează împotriva bacteriei şi că această situaţie ar putea să nu fie depăşită prea curând. Chiar dacă oamenii de ştiinţă ar începe imediat să lucreze la noi antibiotice, acestea nu vor fi disponibile în viitorul apropiat, poate chiar în următorii 10 ani.

sursa realitatea.net

Bacteria rezistentă la antibiotice e o bombă cu efect întârziat, spun specialiştii
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.