Oct 252010
 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nu a primit legile care prevăd reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Şeful statului a refuzat să dea un răspuns clar dacă va promulga sau nu aceste legi, dar a precizat că va decide asupra acestor legi, raportându-se la interesul naţional.

“Nu am primit aceste legi. Vă asigur că imediat ce le voi primi, mă voi pronunţa cu celeritate. Pe ce să mizaţi însă este pe o atitudine a mea în concordanţă cu interesul naţional, şi nu pe o atitudine care să fie demagogică şi să îi păcălească pe români. Mizaţi pe o atitudine şi o acţiune a preşedintelui României în acord cu interesul naţional”, a spus preşedintele Traian Băsescu în cadrul ueni declaraţii de presă la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a mai precizat că e clar că, din punct de vedere al procedurilor, sunt foarte mulţi parlamentari în situaţia de a vota legi în necunoştinţă de cauză.

“Este clar că din punct de vedere al procedurilor parlamentare sunt foarte mulţi parlamentari în situaţia de a vota în necunoştinţă de cauză, în situaţia de a vota după deget şi atunci nu mai poţi să spui nici măcar că oamenii aceştia votează după conştiinţă”, a completat preşedintele Băsescu.

Preşedintele a mai subliniat că odată cu opacizarea activităţii Parlamentului, prin discutarea legilor în comisii  şi aducerea la plen strict pentru votul final, “s-a depreciat şi calitatea legilor şi responsabilitatea parlamentarilor pentru calitatea muncii lor”.

“Având în vedere incidentele din ultima perioadă, dar şi practicile frecvente când în realitatea nu a fost nici cvorum, nici număr de voturi necesare pentru trecerea legilor, dar ele mi-au venit la promulgare, cred că din respect pentru români procedura parlamentară trebuie modificată.  Mi-aş permite să spun că trebuie revenit la dezbaterea în plen pe articole. Nu putem ajunge la dictatura a doi şefi de Camere care îmi trimit legile deşi ştiu foarte bine cum au fost votate. O spun public: procedura de adoptare a legilor trebuie modificată”, a mai spus Băsescu.

sursa realitatea.net

Băsescu: Sunt parlamentari care votează “după deget”
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.