Nov 252010
 

Situaţia Belgiei este înrăutăţită de faptul că această ţară are un sistem politic falit şi este condusă de un guvern de tranziţie de 7 luni. Economiştii au ridicat la niveluri record dobînzile la care se poate împrumuta statul belgian.

Belgia este ultima venită pe lista statelor din zona euro aflată în pragul unei crize financiare. Publicaţia britanică The Guardian scrie astăzi că, la fel ca în cazul Irlandei, există semne că investitorii internaţionali în obligaţiuni privesc tot mai mult Belgia ca pe o ţară care trăieşte din bani împrumutaţi.

Situaţia Belgiei este înrăutăţită, scrie sursa citată, de faptul că această ţară are un sistem politic falit şi este condusă de un guvern de tranziţie de 7 luni. Economiştii au ridicat la niveluri record dobînzile la care se poate împrumuta statul belgian.

The Guardian constată ironic faptul că, în timp ce toată Europa era preocupată de reducerea cheltuielilor bugetare, belgienii valoni şi flamanzi s-au certat între ei pe chestiuni separatiste.

După Grecia şi Irlanda, Portugalia, Spania, Italia şi, acum Belgia sunt ţările din zona euro despre care se speculează tot mai intens că vor avea nevoie la un moment dat de un ajutor financiar internaţional, din cauza datoriei publice uriaşe.

sursa realitatea.net

Belgia intră în grupul ţărilor cu o criză majoră
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.